Άλωσε την Πόλη η Λαμποράλ

Η Εφές επέστρεψε στο τέλος, η Λαμποράλ “προσπάθησε” να αυτοκτονήσει αλλά τελικά πήρε ένα δικό της ματς στην Πόλη με σκορ 84-87
Πλήγωσε την Εφές η Λαμποράλ και την πήγε πολύ πίσω στην προσπάθεια που έκανε για την κατάκτηση μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων. Όχι ότι η πρόκριση πλέον θα είναι εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Οι Βάσκοι ωστόσο δεν κατάφεραν να καλύψουν το -5 της πρώτης αναμέτρησης, καθώς ο Σέρβος προπονητής έδωσε εντολή στους παίκτες του να παίξουν άμυνα στην τελευταία φάση, παρατώντας τις όποιες ελπίδες νίκης.
Η Εφές επέστρεψε καλύπτοντας διαφορά 17 ΄πόντων και παρά τις τάσεις αυτοχειρίας των Βάσκων στο τέλος δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Με το το σκορ στο 63-62 υπέρ της τα θαλάσσωσε και το κερασάκι στην άγευστη τούρτα ήταν η λάθος επαναφορά του Ερτέλ που χάρισε τελικά το ματς στην Λαμποράλ.
Στα επί μέρους μεγάλο ρεκόρ από τον Στράτο Περπέρογλου, ο οποίος ξεπέρασε τους 1000 πόντους στην καριέρα του. Ο Έλληνας φόργουορντ ευστόχησε σε τρίποντο μειώνοντας σε 17-9 και έγινε …χιλιάρης. Αυτοί οι πόντοι είναι η συνολική παραγωγικότητα του Περπέρογλου μετά από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και τώρα την Εφές στην Ευρωλίγκα.
Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-50, 63-65, 84-87
Εφές: Μπαλμπάι, Οσμάν 2, Περπέρογλου 12, Μπατούκ, Σάριτς 18, Ντρέιπερ 2, Κρστιτς 16, Λάσμε 6, Κορκμάζ, Τζάνινγκ 11, Ερτέλ 17, Μπιέλιτσα.
Μπασκόνια: Ανταμς 4, Τζέιμς 4, Αϊβερσον 17, Κοσέρ 8, Σενγκέλια 4, Τίλι 3, Μπέγκιτς 5, Σαν Εμετέριο 22, Χάνσμπουργκ 6, Μπέρτανς 14.

Σχετικά άρθρα