«Πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, προπονητής του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε σημαντική την αποψινή εντός έδρας νίκη επί της Μάλαγα και παραδέχθηκε ότι: «Δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας».
«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη, γιατί μετά την διακοπή του Top 16 είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή», σχολίασε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και επισήμανε: «Συνήθως οι ομάδες που τα έχουν πάει καλά, έχουν την πίεση για να πάρουν τη νίκη. Το είδαμε περίτρανα στα ματς του Ομίλου μας, για αυτό είναι πολύ σημαντική η νίκη μας. Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Χάσαμε κάποια σουτ. Η άμυνά μας δεν ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε νευρικότητα στην επίθεση, αλλά η άμυνά μας μάς κράτησε. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είδαμε τι θέλουμε να κάνουμε».
«Ήμασταν πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Μάλαγα που είναι πρώτη στην Ισπανία», τόνισε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» και παρατήρησε: «Βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια, είχαμε καθαρό μυαλό και πιστεύω πως δικαιούμασταν τη νίκη, καθώς σκοράραμε 48 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Εδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες».
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πήραμε τη νίκη στο 500ο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και τιμήθηκαν παίκτες από το παρελθόν, γιατί όποιος ξεχνάει την ιστορία του δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλη ομάδα», σημείωσε ο Σφαιρόπουλος και σε ερώτηση σχετική με τον τραυματισμό του Πέτγουεϊ, απάντησε: «Μπήκε και βγήκε ο ώμος του. Το Σάββατο (28/2) θα κάνει μαγνητική τομογραφία. Θα δούμε πόσες μέρες θα μείνει εκτός. Άλλοι αθλητές μένουν περισσότερο, αλλά επειδή το παθαίνει συχνά, ίσως μείνει λιγότερο. Θα δούμε».
«Πέραν του Πέτγουεϊ, οι Χάντερ, Πρίντεζης και Τσαϊρέλης είχαν στομαχικές διαταραχές», εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού και σχετικά με το ντεμπούτο του 27χρόνου φόργουορντ σέντερ με την φανέλα των «ερυθρόλευκων»: «Σημαντικό σημείο ήταν η είσοδος του Τσαϊρέλη. Σίγουρα δεν έχει μπει στην ομάδα, αλλά είναι πολύ θετική η ενέργεια που έβγαλε στο παιχνίδι και ξέρουμε πως θα μας βοηθήσει στο μέλλον».

Σχετικά άρθρα