Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες τη συμφωνία- Τι λένε για Παυλόπουλο

28 Φεβρουαρίου 2015

Επιτυχία θεωρεί το 56% την συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ . 

Το 24% των ερωτηθέντων θεωρεί την παράταση αποτυχία, ενώ για το 20% δεν ήταν ούτε επιτυχία ούτε αποτυχία.  
Συγκεκριμένα, η παράταση της δανειακής σύμβασης είναι επιτυχία για το 69,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυχία για το 11,5% και ούτε επιτυχία/ούτε αποτυχία για το 19%. Για τους ψηφοφόρους της ΝΔ 38% θεωρεί την παράταση επιτυχία, 41% αποτυχία, και 21% ούτε επιτυχία/ούτε αποτυχία.

 

 

 

Το 60,5% πιστεύει ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι σωστή,  έναντι 29% που λέει όχι. 

 

 

 

Το 53% εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεων, ενώ 43,5% όχι.

 

Αναφορικά με την κριτική του Μανώλη Γλέζου, το 30% πιστεύει πως ήταν δίκαιη και συμφωνεί, ένα 25,5% αναφέρει πως συμφωνεί αλλά δεν έπρεπε να γίνει τώρα, ενώ ποσοστό 33% διαφωνεί και τη θεωρεί άδικη. 

 

 

Την ίδια στιγμή, η στάση της ΝΔ έναντι της κυβέρνησης στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων κρίνεται ως θετική (η ΝΔ στήριξε την κυβέρνηση) από το 13,5% , θετική επειδή δεν στήριξε την κυβέρνηση από το 5%, αρνητική επειδή η ΝΔ στήριξε την κυβέρνηση από 3%, αρνητική επειδή η ΝΔ δεν στήριξε την κυβέρνηση από το 70,5%. 

 


Στο ερώτημα «ποιο συναίσθημα σας γεννά η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» το ποσοστό εκείνων που απαντούν φόβο φτάνει στο 42,5%, 14,5% απαντά ελπίδα, το 23,5% κανένα συναίσθημα και 19,5% δεν πιστεύει ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα. 

Τέλος, κακή σε ποσοστό 45% οι ερωτηθέντες θεωρούν την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ το 62% πιστεύει πως η δήλωση του Πάνου Καμμένου «θα τα κάνουμε Κούγκι» ήταν κακή.

www.enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ