Σαββίδης: «Οι προπονητές είναι σαν τον ανοιξιάτικο καιρό»

Συνέντευξη σε ρωσική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος μίλησε κυρίως για το γεγονός ότι στις ομάδες τις οποίες χρηματοδοτεί αλλάζει συχνά προπονητές.
Χαρακτηριστική είναι η «ατάκα» του ότι «ένας προπονητής πρέπει να ξέρει ότι το βράδυ μπορεί να μην έχει δουλειά», εξηγώντας τη λογική του.
Αναλυτικά:
«Αν ένας προπονητής είναι δυνατός, δεν τίθεται θέμα συναισθημάτων και πίεσης στις επιλογές του. Προσδίδει εμπιστοσύνη στην ομάδα και σε όλους όσοι την περιβάλλουν. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να δίνουμε χρόνο σε έναν προπονητή και να περιμένουμε να οδηγεί την ομάδα ψηλά. Ένας προπονητής που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να ξυπνάει το πρωί, να πηγαίνει στην δουλειά και να ξέρει ότι το βράδυ μπορεί να έχει πει “αντίο” σε αυτή. Στον επαγγελματικό αθλητισμό, σε έναν κόσμο που κυριαρχούν τα έντονα συναισθήματα, σήμερα σε χειροκροτούν και αύριο σε αποδοκιμάζουν! Έτσι είναι τα πράγματα. Οι προπονητές είναι σαν τον ανοιξιάτικο καιρό. Κάτι ασταθές», είπε αρχικά.
Για το λόγο που συνεχίζει να χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες του: «Είναι αυτό που σας είπα και για τους προπονητές πιο πάνω. Ο ήλιος βγαίνει την ημέρα και τα αστέρια τη νύχτα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να μην εκνευρίσουν τον ήλιο!. Είναι στιγμές που όλοι πρέπει να δουλεύουν, αλλά ένας εισπράττει το χειροκρότημα. Οι φίλαθλοι, δεν ξέρω ευτυχώς ή δυστυχώς, χειροκροτούν την πραγματικότητα που πηγάζει από αυτό που βλέπουν. Και συνήθως δεν συμπαθούν αυτόν που παίρνει τις αποφάσεις. Είμαι από τους ανθρώπους που ξοδεύουν τα λεφτά τους με βάση το συναίσθημα. Σε μία κοινωνική βάση, για να βελτιώσω τον αθλητισμό. Αυτό το διάστημα διαμορφώνω μία οικογένεια για το χάντμπολ στο Ροστόφ. Και θα συνεχίζω να βάζω λεφτά στην ομάδα όσο αυτή τα χρειάζεται. Όχι, δεν σκοπεύω να κάτσω στην κερκίδα και να παρακολουθώ τα ματς της ομάδας ως φίλος της». 

Σχετικά άρθρα