Ηρωικό… «διπλό» για Φιορεντίνα

Διαβάστε ακόμα:

«Τριάρα» η Λάτσιο, «διπλό» η Σαμπντόρια

Μεγάλη νίκη και με… ηρωικό τρόπο πέτυχε η Φιορεντίνα στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ με 1-0 για την 24η αγωνιστική, με σκόρερ τον Σαλάχ, που μπήκε στομ αγώνα ως αλλαγή! Οι «βιόλα», ολοκλήρωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες, καθώς αποχώρησαν δυο τραυματίες, ενώ είχαν γίνει οι αλλαγές… Η Φιορεντίνα έμεινε για 8η αγωνιστική αήττητη (5-3-0) και είναι στην 5η θέση με 42 βαθμούς, στο -1 από την 4η Λάτσιο και στο -3 από την 3η Νάπολι… Οι «νερατζούρι» έχασαν μετά από τρεις σερί νίκες και με 35 πόντους είναι πλέον στο -7 από την 5η θέση και την αντίπαλό τους!    
 
Οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη όταν στο πρώτο ημίχρονο σουτ του Γκουαρίν βρήκε δοκάρι…  Το γκολ για την Φιορεντίνα ήρθε στο 56’ από τον Αιγύπτιο άσο (δόθηκε στους «βιόλα» δανεικός από την Τσέλσι)!
Στη συνέχεια του δεύτερου ημιχρόνου, η Φιορεντίνα κοίταξε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, αφού για περίπου 15 λεπτά έπαιξε με παίκτες, ενώ μετά το 80’ αγωνίστηκε με εννιά. Βλέπετε αποχώρησαν δυο παίκτες λόγω τραυματισμών, αλλά η φιλοξενούμενη είχε κάνει τις αλλαγές. Η Ίντερ είχε προσπάθεια στη ρίζα του δοκαριού, ενώ ο Νέτο έβγαλε πλύ δύσκολα κεφαλιά του Γκουαρίν.
Σε ότι αφορά στον Σαλάχ να πούμε ότι ο 23άχρονος άσος έχει συμμετάσχει στα 4 από τα 5 τελευταία γκολ των «βιόλα», έχοντας πετύχει τα 3 και με ασίστ σε ένα ακόμα, ενώ ήταν πρωταγωνιστής της πρόκρισης επί της Τότεναμ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις
ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο, Βίντιτς, Ζουάν Ζεζούς, Σαντόν (78′ Ντ’Αμπρόζιο), Μεντέλ, Γκουαρίν, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (73′ Παλάσιο), Ποντόλσκι (66′ Σατσίρι), Ικάρντι.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ, Μπάντελ, Κούρτιτς, Ακουιλάνι (81′ ΧΜ Βάργκας), Ντιαμάντι (72′ Χοακίν), Ίλιτσιτς, Μπαμπακάρ (43′ Σαλάχ).

Αναλυτικά για την 25η αγωνιστική του καμπιονάτο έχουμε:
Σάββατο
Κιέβο-Μίλαν 0-0
Κυριακή
Κάλιαρι-Βερόνα 1-2 (90’ Κόντι /9’ Τόνι, 56’ Ταλεμπ)
Αταλάντα-Σαμπντόρια 1-2 (16’ Στεντάρντο / 68’ Μουριέλ, 81’ Οκακα)
Παλέρμο-Έμπολι 0-0
Σασουόλο-Λάτσιο 0-3 (45’ Άντερσον, 70’ Κλόζε, 77’ Παρόλο)
Τζένοα-Πάρμα (αναβολή)
Τσεζένα-Ουντινέζε 1-0 (76’ Ροντρίγκες)
Ίντερ – Φιορεντίνα 0-1 (55′ Σαλάχ)
Τορίνο-Νάπολι (21:45)
Δευτέρα
Ρόμα-Γιουβέντους (21:45)

Σχετικά άρθρα