Ο Πέτριτς, ο Παναθηναϊκός και το ιδανικό φινάλε

Η δήλωση του Μλάντεν Πέτριτς στη γερμανική Hamburger Morgenpost σχετικά με το ποδοσφαιρικό μέλλον του και τις σκέψεις του περί αποχώρησης από την ενεργό δράση μπορεί να σχολιάστηκε ιδιαίτερα στις τάξεις των φιλάθλων και των μέσων ενημέρωσης, ωστόσο δεν ανησύχησε και τόσο τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Και τούτο διότι στην πρώτη κουβέντα που έγινε προ εβδομάδων μεταξύ των δύο πλευρών για την επέκταση του συμβολαίου του κροάτη επιθετικού, ο πολύπειρος φορ έδειξε ιδιαίτερα θετικός για να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
«Αυτή είναι σίγουρα μια επιλογή» απάντησε ο Πέτριτς ερωτηθείς από τη γερμανική εφημερίδα για την πρόθεση του Παναθηναϊκού να του ανανεώσει το συμβόλαιο και συμπλήρωσε ότι «η εναλλακτική θα είναι να σταματήσω το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι. Καμιά φορά συμβαίνει αυτό, να τελειώνει κάτι. Το ιδανικό θα ήταν να τελειώσεις επιτυχημένα μια καριέρα. Θα δούμε τι θα γίνει».
Είναι προφανές ότι ο κροάτης επιθετικός που διανύει το 34ο έτος της ζωής του σκέφτεται πια το ποδοσφαιρικό φινάλε μιας πολύ γεμάτης και απόλυτα επιτυχημένης καριέρας. Γνωρίζει ότι δεν θα αγωνίζεται… αιώνια όπως επίσης γνωρίζει και τις αντοχές του σώματός του προκειμένου να παίζει σε υψηλό επίπεδο.
Παράλληλα όμως του αρέσει η εξωγηπεδική ζωή στην Ελλάδα, απ’ όπου κατάγεται και η σύζυγός του Δέσποινα, αλλά και η ποδοσφαιρική ζωή εντός Παναθηναϊκού. Ιδίως εφέτος ξανάνιωσε έπειτα από μια δύσκολη ποδοσφαιρική τριετία με αρκετούς τραυματισμούς, ενώ πλέον νιώθει σημαντικό κομμάτι της ομάδας.
Επίσης, ο νέος ρόλος που του ανέθεσε ο Γιάννης Αναστασίου του αρέσει ιδιαίτερα. Αποτελεί μια νέα ποδοσφαιρική πρόκληση γι’ αυτόν την οποία απολαμβάνει, ιδίως από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά οπότε επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και ο Μάρκους Μπεργκ που αγωνίζεται στην επίθεση.
Αν μιλήσουμε με πιθανότητες τούτη τη στιγμή, ο Μλάντεν Πέτριτς μάλλον θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Τριφύλλι και τη νέα σεζόν. Ωστόσο πολλά θα κριθούν και στη διαπραγμάτευση για τους όρους του συμβολαίου του διότι είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ μετά τον Μπεργκ με απολαβές που φτάνουν τις 450.000 ευρώ ετησίως.
Επί του παρόντος πάντως φαίνεται ότι το σενάριο να παραμείνει στον Παναθηναϊκό για ακόμη μια σεζόν προκειμένου να κλείσει την καριέρα του στους Πράσινους είναι αυτό στο οποίο καταλήγει και ο Μλάντεν Πέτριτς…

Σχετικά άρθρα