Προκλήσεις απο Τουρκία η οποία θέλει να "κοπεί" το Αιγαίο στη μέση

2 Μαρτίου 2015

Σε έντονο διάβημα προς ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ICAO και την Τουρκία αναμένεται να προχωρήσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη σχετική εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την προκλητική ενέργεια της Αγκυρας να ζητήσει να «κοπεί στη μέση» το Αιγαίο για δέκα μήνες, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή 27/2, όταν η Τουρκία εξέδωσε notam (ανακοίνωση) με την οποία ζητά από σήμερα Κυριακή και για δέκα μήνες, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές βολές στο χώρο από την Λήμνο μέχρι την Σκύρο.

Στην ουσία η Αγκυρα «κόβει στη μέση» το Αιγαίο, καθώς η γεωγραφική αυτή κάλυψη, πιάνει όχι μόνο ελληνικό εναέριο χώρο αλλά ακόμη και ελληνικό έδαφος. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών εκτιμούσαν αυτή την κίνηση ως μια από τις πλέον σοβαρές και προκλητικές κινήσεις της γείτονος.

Ετσι ο Νίκος Κοτζιάς επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και του περιέγραψε την κατάσταση. Αμέσως, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις σχετικές οδηγίες και ο υπουργός Εξωτερικών διαβίβασε τις εντολές να γίνει διάβημα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς:

Το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την ICAO (τον διεθνή υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και φυσικά την ίδια την Αγκυρα προκειμένου να ακυρωθεί η συγκεκριμένη τουρκική notam, για στρατιωτικές ασκήσεις.


www.real.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ημερήσιες Προβλέψεις!
Αστρολογία
14:32 Ημερήσιες Προβλέψεις!
Έλλειψη τρυφερότητας: Πώς επηρεάζει την υγεία
Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν...
Θέλει να γίνεται το δικό της: Όταν η γυναίκα σου σε πνίγει
Καλημερα Ειμαι 39 ετων παντρεμενος και...
Όταν η αϋπνία προκαλεί προβλήματα στη ζωή μας
Το ότι ο ύπνος είναι αναγκαίος για όλους...