Αισιοδοξία, τσαμπουκάς και…μια καλή εκκίνηση

Στα 23 της χρόνια αποτελεί το μικρότερο μέλος της εθνικής ομάδας, που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Για την Ελισάβετ Πεσιρίδου η 33η στάση της διοργάνωσης είναι η πρώτη που θα γράψει στο βιογραφικό της. Η εμποδίστρια της Ιωάννας Σιώμου βελτίωσε φέτος το ατομικό της ρεκόρ στα 60 μ. εμπ. με 8.29 κι έστω κι αν δεν έπιασε το όριο, που είχε θέσει η ομοσπονδία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, κέρδισε με το…σπαθί της μια θέση στην ομάδα. 

«Η χρονιά είχε διάφορα σκαμπανεβάσματα με τραυματισμούς και ιώσεις. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Το σημαντικότερο από όλα είναι πως δεν έχω καμία ενόχληση στο πόδι ακόμη και στις εντάσεις του αγώνα δεν νιώθω κάτι», είπε η Πεσιρίδου και συμπλήρωσε : «Κάνω αρκετά λάθη στις κούρσες και αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχω κάνει πολλούς αγώνες στη διάρκεια της σεζόν. Παρόλα αυτά αν όλα πάνε καλά στην Πράγα θα είμαι σε θέση να πετύχω ατομικό ρεκόρ». Μία από τις ανησυχίες που έχει η Πεσιρίδου για την διοργάνωση της Τσεχίας, είναι η ώρα του προκριματικού. «Ο αγώνας είναι το πρωί κι  εγώ φέτος δεν έχω βάλει εντάσεις σε πρωινές προπονήσεις εξαιτίας του τραυματισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην ξέρω πως θα αντιδράσει το κορμί μου. Για μένα ο προκριματικός θα είναι ο τελικός της χρονιάς. Το μόνο που θέλω είναι να ξυπνήσω καλά, γεμάτη ενέργεια και κέφι και να κάνω μια καλή εκκίνηση».  Για την 23χρονη υπάρχει ένας ακόμη λόγος να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση στην διοργάνωση.

«Θα ήθελα να φτάσω εκεί έχοντας πιάσει το όριο.  Αφού για διάφορους λόγους κάτι τέτοιο δεν έγινε, θέλω να το κάνω εκεί». Αναφορικά με το πώς ζει η ίδια μια μεγάλη διοργάνωση είπε: «Η συμμετοχή μου σε μια μεγάλη διοργάνωση μου προκαλεί μεγάλο κέφι και φοβερή θετική διάθεση. Γενικώς αισθάνομαι πολύ όμορφα πριν τον αγώνα και έχω μεγάλη ανυπομονησία. Μάλιστα μια μέρα πριν τον αγώνα θέλω να ακούω συνεχώς μουσική». Η Πεσιρίδου πριν από λίγους μήνες έφτασε στην Ζυρίχη με την τελευταία επίδοση στα 100 μ. εμπ. και όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αντίθετα πείσμωσε και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και παράλληλα τη θέση της στην τελική κατάταξη. Παράλληλα έδειξε πως έχει την ικανότητα να λειτουργεί αποτελεσματικά στην πίεση του αγώνα, χαρακτηριστικό που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και στην Πράγα.

Σχετικά άρθρα