Το έχει ξανακάνει, μπορεί και τώρα…

Για το μόνο που δεν μπορούν να έχουν παράπονο ή δυσαρέσκεια οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι για την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να τους επιβάλλει το βαρύ πρόστιμο. Και ξέρουν καλά ότι ο πρόεδρός τους έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται έως και «προδομένος» από την προσπάθεια και τα αποτελέσματά τους στα κρίσιμα παιχνίδια του Φεβρουαρίου.
 
Το «αφεντικό» του Ολυμπιακού προχώρησε σε σοβαρές κινήσεις το τελευταίο διάστημα, με τις οποίες έδειξε την αποφασιστικότητά του και την εμπιστοσύνη του προς την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Άλλαξε προπονητή, με τον Μίτσελ να προβάλλεται από πολλούς εντός των τειχών ως υπεύθυνος για την κακή εικόνα της φετινής περιόδου. Μίλησε αρκετές φορές δημόσια ή στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές με θερμά λόγια για την αξία και τις δυνατότητές τους. Βγήκε μπροστά και δέχτηκε αυτός το μεγαλύτερο μέρος της γκρίνιας του κόσμου, ώστε να καλύψει την ομάδα. Πήγε στην Τούμπα και σε άλλες έδρες και άκουγε απαράδεκτες βρισιές από τους αντίπαλους οπαδούς. Μπήκε στον πάγκο στη Λεωφόρο και δέχτηκε φωτοβολίδες.
 
Η «ανταμοιβή» για όλα αυτά ήταν ο αποκλεισμός από την Ευρώπη από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού, η ισοπαλία που έπρεπε να ήταν ήττα από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και ο κίνδυνος αποκλεισμού από το Κύπελλο, η ήττα από τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε ξεχωριστή επιθυμία επιτυχίας για ένα σωρό λόγους.
 
Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο ενός ανθρώπου που τους στήριξε αφάνταστα και τώρα καλούνται να στηρίξουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και την ομάδα. Μπορούν να το κάνουν, πολύ απλά γιατί το έχουν ξανακάνει.
 
Στο δίμηνο Δεκέμβρη-Γενάρη ο Ολυμπιακός έκανε εκπληκτικό σερί νικών και έγινε φαβορί για το πρωτάθλημα από εκεί που ήταν πέντε βαθμούς πίσω. Συνεπώς, έχει τη δυνατότητα να το επαναλάβει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πια Ευρώπη και δεν θα έχει συνεχώς τρία ματς την εβδομάδα όπως τον «καταστροφικό» Φλεβάρη. 
 
Οι παίκτες του Ολυμπιακού, με τη μεγαλύτερη βοήθεια που πρέπει να έχουν φυσικά και από τον προπονητή τους, πρέπει να δείξουν στον Μαρινάκη ότι έχει κάνει λάθος. Όχι όπως λένε πλέον πολλοί για τις επιλογές στο ρόστερ της φετινής σεζόν, αλλά για το ότι δείχνει πια κι ο ίδιος να μην εμπιστεύεται όσους στήριξε με πάθος στη διάρκεια της περιόδου.

Σχετικά άρθρα