Κρίσιμη Παρασκευή για την «Αγιά Σοφιά»

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν στο ΣτΕ οι δύο προσφυγές κατά της «Αγιά Σοφιάς». Η πρώτη είναι αυτή των “17 πολιτών”, η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο (με αριθμό πρωτοκόλλου 3869), με σκοπό την ακύρωση των ατομικών διοικητικών πράξεων του άρθρου 42 στον ν4277/2014 και η δεύτερη αυτή που κατέθεσε ο Δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας κατά του νέου ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας – Αττικής, βάσει του οποίο αποχαρακτηρίζεται δασική έκταση του άλσους Φιλαδέλφειας και παραχωρείται για τα σχέδια κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.
Τα δύο σημαντικά στοιχεία τα οποία αποκαλύπτει σήμερα η “Live Sport”, είναι ότι σύμφωνα με το πινάκιο δικασίμου της 6ης Μαρτίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (και όπως αναφέρεται στην πρώτη στήλη αριστερά) στην υπόθεση τοποθετήθηκε και δεύτερη εισηγήτρια και συγκεκριμένα η κα Δήμητρα Μαυροπόδη. 
Ο λόγος που συνέβη αυτό, είναι διότι η υπόθεση χαρακτηρίστηκε “μείζονος σημασίας”! Υπενθυμίζουμε ότι πρώτος εισηγητής είναι ο σύμβουλος της Επικρατείας Χρήστος Ντουχάνης, ενώ της υπόθεσης θα προεδρεύσει ο κ. Σωτήρης Ρίζος.
Στο ίδιο πινάκιο στη β’ στήλη αναφέρεται ότι θα κάνει παρέμβαση και το Σωματείο ΑΕΚ. Εκτός από τους ανθρώπους της “Δικέφαλος 1924” και της διοίκησης της Ερασιτεχνικής (μένει να μάθουμε αν θα είναι ο Αλέξης Αλεξίου ή κάποιος άλλος), θα υπάρξει και νομική εκπροσώπηση από δικηγόρο που είναι εξειδικευμένος και έχει τεράστια εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις.
Το μοναδικό πρόβλημα που ενδεχομένως να δημιουργηθεί, είναι να μην προλάβει η ολομέλεια του ΣτΕ, να εκδικάσει τις υποθέσεις. Και αυτό γιατί οι δύο αιτήσεις αυτή του Δήμου και αυτή του κ. Παπάζογλου που εκπροσωπεί τους “17 πολίτες” έχουν αριθμό πινακίου 12 και 13 αντίστοιχα, το οποίο σημαίνει ότι προηγούνται 11 υποθέσεις.
Χθεσινοβραδινές πληροφορίες ανέφεραν ότι οι αιτούντες ενδέχεται να ζητήσουν αναβολή, ωστόσο παρότι προσπαθήσαμε επανειλημμένως να έρθουμε σε επικοινωνία τόσο με την πλευρά του Δήμου όσο και με κάποιον από τους “17”, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Σχετικά άρθρα