Βαρουφάκης: Θα είμαστε τυπικοί με τις πληρωμές μας

3 Μαρτίου 2015

«Μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει εγκαίρως τον Μάρτιο τα χρέη της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Ναι, υπόσχεται ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης. Τι θα ακολουθήσει, μετά από αυτό, είναι ασαφές. Υπάρχουν αντικρουόμενες ενδείξεις σχετικά με το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου βοήθειας», γράφει σήμερα σε άρθρο που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Παράλληλα, το γερμανικό δημοσίευμα σημειώνει: «Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης,  ανακοίνωσε για την έγκαιρη υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων μεταρρυθμίσεων. Τη Δευτέρα θα «παρουσιάσουμε έναν φάκελο με έξι προτάσεις και θα συζητήσουμε με τους εταίρους μας σχετικά με τα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη στο Star TV». Στο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζεται πως οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών έγιναν αμέσως μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem στους Financial Times.

 

Διαβάστε επίσης - 32.433 πεντάμηνες συμβάσεις σε δήμους

Οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα εκδοθούν τελικά σε δύο δόσεις.

Η πρώτη προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ αφορά τις 32.433 προσλήψεις με πεντάμηνα σε 324 δήμους της χώρας, ενώ η δεύτερη προκήρυξη για τους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου θα εκδοθεί αργότερα ώστε να επανεξεταστεί η κατανομή των θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα προκηρυχθεί το πολύ μέχρι αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:

Διαβάστε περισσότερα στο www.enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ