Δοκιμαστές φαγητού προσέλαβε ο Ερντογάν που φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν

3 Μαρτίου 2015

Σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό, τα γεύματα του Τούρκου προέδρου θα περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχό με σκοπό την αποφυγή  της δηλητηρίασης του από τους εχθρούς του.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει επονομασθεί «ο νέος σουλτάνος» από τους επικριτές του, θα είναι προστατευμένος από κάθε απειλή δηλητηρίασης χάρη σ’ ένα εργαστήριο το οποίο θα κατασκευασθεί μέσα στο πολυτελές μέγαρό του, δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του, τον οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα «Χουριέτ».

«Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον δια της οδού των όπλων, αλλά δι’ αυτής των τροφίμων», δήλωσε ο Τσεβντέτ Ερντόλ, γιατρός ο οποίος είναι επίσης βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Ένα εργαστήριο θα εγκατασταθεί επίσης στο μέγαρο», πρόσθεσε, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργό η βιολογική επίθεση θα μπορούσε να έχει στόχο το πρόσωπο του 61χρονου αρχηγού του κράτους μέσω τροφίμων και ποτών.

Ο γιατρός υπογράμμισε πως μέχρι τώρα καμιά απόπειρα αυτού του είδους δεν έχει εντοπιστεί στο πολυτελές συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, όπου «μια ομάδα πέντε γιατρών βρίσκεται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο».


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ