Τσάτουμας: «Όλα είναι ανοιχτά»

3 Μαρτίου 2015

Έτοιμος για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία, εμφανίστηκε ο Λούης Τσάτουμας με δηλώσεις του στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
 
Για την ιδιότητα του ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής και τις πιθανότητες διάκρισης:
«Σίγουρα είμαι από τους μεγαλύτερους της αποστολής πλέον. Είναι δύσκολο αυτό το Πανευρωπαϊκό. Εξαρτάται όμως και από το αγώνισμα. Σε κάποια αγωνίσματα είναι πιο εύκολο. Ο αγώνας όμως θα κριθεί στο γήπεδο. Αν τα παιδιά κάνουν εμφανίσεις κοντά στα ρεκόρ τους τότε δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Περιμένουμε πολύ καλή εμφάνιση της Εθνικής ομάδας».

Για τη σταθερότητα του τα τελευταία χρόνια και τις επιδόσεις του στον κλειστό στίβο:
«Για μένα ο κλειστός είναι ένα δύσκολο κομμάτι, γιατί έχεις μια πολύ μικρή περίοδο για φορμάρισμα. Έχεις μικρό περιθώριο να ξεκουραστείς από τον ανοικτό και να αγωνιστείς κατευθείαν στο κλειστό. Με έχει πάει καλά όμως. Ευελπιστώ αν είμαι καλά , να είμαι τυχερός και υγιής».

Για το που θα κριθούν τα μετάλλια:
«Ο Τόρνεους ο Σουηδός είναι το φαβορί για το χρυσό με επίδοση 8.20. Πρώτα από όλα είναι όμως ο προκριματικός. Όλα είναι ανοιχτά. Όλοι είμαστε πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα επιδόσεων, όποιος βρεθεί στη καλύτερη μέρα θα κερδίσει».

Για τις συνθήκες προετοιμασίας:
«Η προετοιμασία γίνεται στην Αθήνα. Για τα δεδομένα κάτω από τα οποία κάνουμε προετοιμασία είμαστε καλά. Έχει πλημμυρίσει το στάδιο αρκετές φορές φέτος. Είναι τραγικές οι συνθήκες που προετοιμαστήκαμε. Έβρεχε έξω, έβρεχε και μέσα».

Για το ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα του καλοκαιριού που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο:
«Το στάδιο που θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα λέγεται η “φωλιά του πουλιού”, αλλά για μένα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 είναι “φωλιά του λύκου”. Όταν βρεθώ εκεί θα ξυπνήσουν μνήμες, αλλά θα τις ξεπεράσω. Όλα είναι μέσα στο μυαλό».

Για το αν συνεχίσει και για έβδομο ευρωπαϊκό ,μιας και αυτή είναι η έκτη του συμμέτοχη:
«Αν υπάρχει υγεία αντέχω και για έβδομο ευρωπαϊκό. Αν συνεχίζω να είμαι ανταγωνιστικός και με καλές επιδόσεις, θα λάβω μέρος».

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...