Προσέχουμε την διατροφη μας:Φιλετάκια κοτόπουλο με λευκό κρασί και κανέλα

4 Μαρτίου 2015

ΥΛΙΚΑ

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμός κότας
  • ¼ κ. γλυκού κανέλα
  • 3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρέσκο, θυμάρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Κόβουμε τα στήθη του κοτόπουλου σε φέτες περίπου ενός εκατοστού και αλατοπιπερώνουμε.Τα βράζουμε σε νερό για 5-6 λεπτά για να πάρουμε και λίγο ζωμό. Αποσύρουμε.Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα φιλετίνια.Τα σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.Προσθέτουμε τη κανέλα, θυμάρι και ανακατεύουμε.Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε ίσιο πιάτο με γαρνιτούρα πράσινης σαλάτας ή ρυζιού.
 
Καλή σας όρεξη…


www.gastronomos.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ