Γιατί ήταν τόσο καιρό ελεύθερος ο παιδόφιλος;

4 Μαρτίου 2015

Εξηγήσεις δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την υπόθεση του παιδεραστή του Περιστερίου, καθώς, ενώ εδώ και καιρό γίνεται έρευνα, αυτός συνέχιζε την αποτρόπαια δράση του, χωρίς να έχει συλληφθεί.

Με δελτίο Τύπου η Εισαγγελία πληροφορεί ότι στις 25 Αυγούστου πέρυσι υποβλήθηκε δικογραφία ενώπιόν της για άγνωστο δράστη για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης. Την ίδια κιόλας ημέρα δόθηκε παραγγελία στην Αστυνομία για έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί ο δράστης.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η δικογραφία γύρισε πίσω στην Εισαγγελία, ζητώντας παραγγελία από δικαστικό λειτουργό, δηλαδή άδεια, για να ελεγχθεί ο δράστης μέσω Facebook. Η παραγγελία εδόθη αυθημερόν. Μετά την έρευνα η δικογραφία διαβιβάστηκε και πάλι στην Εισαγγελία, χωρίς, όπως τονίζει, κάποια επισήμανση ότι πρόκειται για κατεπείγον φάκελο, όπως συνήθως συμβαίνει, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Για τον λόγο αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας και με το δεδομένο ότι δεν καταχωρήθηκε ως κατεπείγουσα για να χρεωθεί απευθείας στον εισαγγελέα που τη χειριζόταν, η δικογραφία έμεινε στον σωρό μαζί με τις υπόλοιπες, ενώ επιπλέον είχε καταχωρηθεί στα κομπιούτερ ως δικογραφία με αγνώστους δράστες.

Τελικά, η επίμαχη δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράστη ανασύρθηκε και πήρε τον δρόμο της με την ποινική δίωξη σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε προλάβει να αποπλανήσει και ακόμη ένα παιδάκι.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....