Κιμαδόπιτα της γιαγιάς!

5 Μαρτίου 2015

ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι 

  • 1 κιλό αλεύρι ,
  • νερό χλιαρό,
  • λίγο λεμόνι,
  • αλάτι


Για τη γέμιση

  • 3/4 πάνω κάτω κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανακατεμένο,
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια,
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • ένα κύβο λαχανικών
  • και λίγα πράσα ψιλοκομμένα αν έχετε.
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Κάνω το ζυμάρι , το αφήνω να ξεκουραστεί, το πλάθω σε μπαλίτσες μικρές που τις ανοίγω μικρά φυλλαράκια όσο ένα πιάτο. Τα βάζω ανά 4 βουτυρώνοντας ενδιάμεσα με φρέσκο βούτυρο. Βάζω τα δυο πιάτα στο ψυγείο για 30΄να ξεκουραστούν και φτιάχνω την γέμιση.

Τα τσιγαρίζω όλα τα υλικά μαζί , βάζω και λίγο νεράκι για να γίνει η γέμιση μαλακιά και την αφήνω να κρυώσει.


Ανοίγω τα δυο φύλλα ένα κάτω , γέμιση και ένα πάνω. Βάζω γέμιση και στην άκρη του φύλλου που γυρίζω για να γίνει εκείνο το χοντρό στο πλάι.
Την ψήνω στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας και άλλο ένα τέταρτο στους 180 β.
Κοιτώ να ροδίσει , σβήνω το φούρνο και την αφήνω μέσα για μισή και περισσότερο ώρα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα