Βελουτέ σούπα λαχανικών!

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<ul>
<li>4 πατάτες</li>
<li>3 καρότα</li>
<li>3 κολοκύθια</li>
<li>2 ντομάτες</li>
<li>1 κρεμμύδι</li>
<li>2 σκελίδες σκόρδο</li>
<li>½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί</li>
<li>½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος</li>
<li>1 κύβος ζωμός βοδινού</li>
<li>Αλάτι, πιπέρι και λάδι</li>
</ul>
<div> </div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</strong></span></div>
<div>
<ul>
<li>
<p>Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.  </p>
</li>
<li>
<p>Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι. </p>
</li>
<li>
<p>Ρίχνουμε το κρεμμύδι -αφού το έχουμε ψιλοκόψει- και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. </p>
</li>
<li>
<p>Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν. </p>
</li>
<li>
<p>Στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.  </p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και ρίχνουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. </p>
</li>
<li>
<p>Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.  </p>
</li>
<li>
<p>Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το ζουμί και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 2 λεπτά ώστε να ενοποιηθεί.  </p>
</li>
<li>
<p>Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Είναι έτοιμη! </p>
</li>
<li>
<p>Για μεγαλύτερη απόλαυση ρίξτε στην σούπα κρουτόν όταν την σερβίρετε. Αν δεν έχετε, φτιάξτε μόνες σας ψήνοντας ψωμί του τοστ το οποίο θα κόψετε σε μικρά τετραγωνάκια.</p>
</li>
</ul>
</div>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></p>

Σχετικά άρθρα