«Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κουράζεται»

Με σημαντικές απουσίες του Πετγουέι και του Τσαϊρέλη, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την Παρασκευή από την Αρμάνι για το Top-16 της Ευρωλίγκας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος , κατά την αναχώρηση για το Μιλάνο εξήγησε τις ιδιαιτερότητες του αγώνε, εξήγησε πως θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τις απουσίες, ενώ ήταν κάθετος για το θέμα κόπωσης, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει δικαίωμα κούρασης σε όποιον παίζει στον Ολυμπιακό.

«Η Αρμάνι είναι μια ομάδα πολύ μαχητική σε άμυνα και επίθεση. Παίζουν με ενέργεια, βάζουν τα κορμιά τους στη φωτιά, πρέπει να είμαστε μαχητικοί σε άμυνα και επίθεση. Είναι ομάδα με σκαμπανεβάσματα σε άμυνα και επίθεση και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Πρέπει να πάμε το παιχνίδι εκεί που εμείς θέλουμε, Στόχος είναι να εξουδετερώσουμε με την άμυνά μας τα επιθετικά ατού της Αρμάνι, αλλά και επιθετικά να λειτουργήσουμε όπως ξέρουμε, σαν ομάδα», ανέφερε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Για την κόπωση ήταν κάθετος: «Δεν υπάρχει κούραση. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κουράζεται. Όποιος κουράζεται, πάει σπίτι του. Στον Ολυμπιακό όποιος παίζει πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει πάντα. Σίγουρα υπήρχαν κάποια παιχνίδια στα οποία δεν ήμασταν καλοί αμυντικά, αλλά αυτό δεν είναι θέμα κούρασης. Νομίζω πως είναι θέμα συγκέντρωσης και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Μετά το ματς με τα Τρίκαλα δουλέψαμε κάποια κομμάτια της άμυνας στα οποία θέλουμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Νομίζω πως θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο αμυντικά σε αυτό το παιχνίδι».

«Είναι δεδομένο πως έχουμε απουσίες στη θέση ‘4’. Διαθέτουμε τέσσερις παίκτες στο ρόστερ μας για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τον Πρίντεζη έτοιμο. Παρ’ όλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε εκ των έσω αυτή την απώλεια. Έχουμε λειτουργήσει και σε αυτό το κομμάτι αμυντικά κι επιθετικά με κάποια σχήματα που πιστεύω πως θα είναι έτοιμα να αποδώσουν στο παιχνίδι».

Σχετικά άρθρα