Όχι είπε ο Γιούνκερ σε έκτακτη συνάντηση με τον Τσίπρα

6 Μαρτίου 2015

Έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ασφυχτική πίεση που ασκούν στην κυβέρνηση οι χρηματοδοτικές αναγκες της χώρας, όπως αναφέρει σε δημοσείυμα της η γερμανική Sueddeutsche Zeitung.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφέρεται, απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το πρόγραμμά του και συμφωνήθηκε Τσίπρας και Γιούνκερ να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.

Σε ερώτηση της εφημερίδας στην Κομισιόν, εκπρόσωπός της περιορίστηκε στο ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει συγκεκριμένα αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας» το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, γράφοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία» και αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε στον κ. Γιούνκερ ότι " δεν μπορεί να καταβάλλει τους μισθούς σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους".

 

 

www.enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...