Αυτή την ώρα η συνάντηση Στουρνάρα-Τσίπρα

6 Μαρτίου 2015

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες στη συνάντηση είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του χθεσινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Στην κυβέρνηση θεωρούν «κακό οιωνό» για τις διαθέσεις των δανειστών στο επικείμενο Εurogroup της Δευτέρας, την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ανοίξει τις «κάνουλες» της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας. 
 

«Στην αρχή μας έλεγαν ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε πρόγραμμα μετά την 1η Μαρτίου και ήδη είμαστε. Τώρα ανακάλυψαν ότι έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια χρηματοδότησης και δεν μπορούν να δώσουν παραπάνω;» έλεγαν χαρακτηριστικά στο υπουργείο Οικονομικών συνομιλητές και συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σήμερα Παρασκευή πάντως ο ΟΔΔΗΧ πρέπει να αποπληρώσει 298,8 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ από το πρώτο δάνειο διάσωσης της Ελλάδας και άλλα 1,4 δισ. για έντοκα γραμμάτια. Θα πρέπει όμως να έχει την άνεση να κάνει το ίδιο και την άλλη εβδομάδα. Την άλλη Παρασκευή θα πρέπει να βρει και να πληρώσει ακόμα 336 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και 1,6 δισ. για έντοκα γραμμάτια. Τα 500 εκατ. ευρώ που η ΕΚΤ ενέκρινε για να αντλήσουν οι τράπεζες, επαρκούν οριακά μόλις για να μη συμβεί «ατύχημα».

www.enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ