Τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι, παρουσία Καμμένου

6 Μαρτίου 2015
Νέα πρόκληση της Άγκυρας με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Φαρμακονήσι, ενώ βρίσκεται στην περιοχή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 11:13 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Σάμου και ν. Κώ.

Εν συνεχεία 1 αφος εκ του υπόψη σχηματισμού πραγματοποίησε στις 11:14 υπέρπτηση άνωθεν ν. Φαρμακονήσι, στα 15.000 πόδια. Τα 2 αφη εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:14, μεταξύ ν. Σάμου και ν. Κω.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Στο μεταξύ, ο ΥΕΘΑ ξεκίνησε την περιοδεία του στην περιοχή από το Αγαθονήσι, με τις καιρικές συνθήκες να είναι δύσκολες.Ο Π. Καμμένος συνοδεύεται από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ και ΓΕΝ και θα συνεχίσουν την επίσκεψη του σε Φαρμακονήσι, Μεγίστη, Στρογγύλη και Ρω.Το Σάββατο, αναφέρει το onalert.gr, ο υπουργός θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.
www.real.gr
 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ