Στον τελικό ο Φιλιππίδης: Έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα!

7 Μαρτίου 2015

Στον τελικό του άλματος επί κοντώ ,στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Πράγας, προκρίθηκε ο Κώστας Φιλιππίδης με άλμα στα 5 μέτρα και 70 εκατοστά, ύψος το οποίο πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στον προκριματικό από τα 5.45 που πέρασε με την πρώτη και συνέχισε στα 5.60 υπερβαίνοντάς τα με την δεύτερη.

Η μεγάλη έκπληξη παρ' ολίγον να γίνει με τον κορυφαίο του κόσμου και κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ Ρενό Λαβιλενί που επέλεξε να μπει από τα 5.70 και χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να τα περάσει. Οριακά και με άλμα στα 5.60 μπήκε ως 8ος ο αδελφός του Βαλεντίν έχοντας ίδιες προσπάθειες με τον Ρώσο Ιβάκιν. Έτσι στον τελικό μπήκαν 9 αθλητές.

Μίνι έκπληξη οι τρεις αποτυχημένες του Γάλλου Μεναλντό στα 5.45.

Το όριο είχε μπει στα 5.75, αλλά δεν χρειάστηκε να γίνει τέτοιο άλμα, αφού στα 5.70 διαμορφώθηκε η οκτάδα του τελικού του Σαββάτου.

 Ο Κώστας Φιλιππίδης ...

είναι αθλητής του άλματος επί κοντώ. Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1986 στην Αθήνα. Ανήκει στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

Στις 18 Αυγούστου του 2005 έκανε πανελλήνιο ρεκόρ, αφού πέρασε τα 5,75 μ. στη Σμύρνη και κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στην Πανεπιστημιάδα. Η επίδοση εκείνη ήταν η πέμπτη πανελλήνια επίδοση ανδρών του νεαρού αθλητή μέσα σε 2,5 μήνες.

Ο Φιλιππίδης έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2005 ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην έναρξη του ταξιδιού της Φλόγας προς το Τορίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006. To 2006 αποκλείστηκε από τον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Γκέτεμποργκ και κατετάγη 26ος συνολικά.

www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ