Νίκη παραμονής τα Τρίκαλα

Μεγάλη νίκη πήραν τα Τρίκαλα κόντρα στον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα με 81-77. Και οι δύο καίγονταν για τη νίκη στη μάχη για την παραμονή στην Α1 και αυτοί που χαμογέλασαν τελικά ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ωστόσο η Ελευσίνα κράτησε την διαφορά του +5 από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, αλλά η νίκη δίνει στα Τρίκαλα μεγάλες ελπίδες πρόκρισης. Ο Πανελευσινιακός από την άλλη καλείται να κυνηγήσει ένα μικρό θαύμα αν θέλει να μείνει στην μεγάλη κατηγορία. 
Το κρίσιμο στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση είναι ότι οι γηπεδούχοι δεν είχαν υπομονή και δεν μπορούσαν να περάσουν τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Αυτό τους ανάγκασε να ψάξουν το τρίποντο. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτέλεσαν 41 τρίποντα και μόλις 24 δίποντα. Το άλλο στοιχείο που έκρινε το παιχνίδι ήταν η αστοχία του Πανελευσινιακού από τη γραμμή των βολών αφού είχαν το ισχνό 56% με 14/25 βολές.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρίποντο του Βασιλόπουλου και στα πρώτα τέσσερα λεπτά ο Πανευλευσινιακός μπήκε φουριόζος και πέρασε μπροστά με 13-2. Ωστόσο μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο προπονητής των Τρικάλων η εικόνα των φιλοξενούμενων άλλαξε. Οι Τικαλινοί έπαιξαν καλύτερη άμυνα, βρήκαν τις λύσεις στην άλλη πλευρά του παρκέ και μείωσαν σε 19-14 στα 3 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο Πανελευσινιακός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά με ο Χαλ με 2/2 βολές διαμόρφωσε το σκορ περιόδου, 25-23.
Η καλή άμυνα των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Άλλωστε σε ένα παιχνίδι ο θάνατος σου η ζωή μου ήταν δεδομένο πως αυτή θα καθόριζε τον νικητή. Με επιμέρους σκορ περιόδου 24-12, τα Τρίκαλα όχι μόνο ισοφάρισαν (25-25 με την έναρξη του δεκαλέπτου), αλλά πέρασαν μπροστά στα 4.36” πριν το ημίχρονο με 33-35. Τα Τρίκαλα είχαν κλείσει πολύ καλά τη ρακέτα και ανάγκασαν τους γηπεδούχους σε μακρινά σουτ. Χαρακτηριστικό ότι τα τρίποντα του Πανελευσινιακού ήταν περισσότερα από τα δίποντα (5/12 δίποντα, 7/17 τρίποντα).
Οι φιλοξενούμενοι περνούσαν σωστά τη μπάλα στο ζωγραφιστό (12/23 δίποντα, 52%, και 4/12 τρίποντα, 23%) καθώς είχαν την υπεροχή και έφτασαν να είναι μπροστά στο ημίχρονο με 10, για το 47-37. Χάρις και Χαλ έδιναν σκορ και ρυθμό και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να τους σταματήσουν.
Η καλή άμυνα και η ευστοχία πίσω από την γραμμή των 6,75μ. στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μειώσουν τη διαφορά. Με το τρίποντο του Τζόνσον στα 4.34” πριν το τέλος ο Πανελευσινιακός έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 53-53. Μάλιστα η Ελευσίνα προσπέρασε στο σκορ και τελείωσε το δεκάλεπτο έχοντας ανατρέψει πλήρως την κατάσταση για το υπέρ της 63-58. Επιμέρους σκορ περιόδου 26-11.
Αστοχία για τον Πανελευσινιακό τόσο από τα 6,75μ. όσο και στις βολές και καλή άμυνα και ευκολία στο σκοράρισμα για τα Τρίκαλα συνέθεταν το σκηνικό στην τέταρτη περίοδο. Μάλιστα το επιμέρους σκορ 45” πριν το τέλος ήταν 21-7!
Τα Τρίκαλα 2.30 πριν το φινάλε ήταν μπροστά με 70-75 και ήθελαν μεγαλύτερη των πέντε πόντων διαφορά. Με δύο λέι απ του Χάρις οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 70-79. Ωστόσο με 2/2 βολές και ένα λέι από από τον Μάρκοβιτς κατέβασαν τη διαφορά στους 5 για το 74-79. Οι δύο βολές του Ίνγκραμ και το γκολ φάουλ του Αβραμίδη ο Πανελευσινιακός κράτησε την διαφορά ωστόσο η ουσία είναι ότι γνώρισε την ήττα με 81-77.
Πρωταγωνιστές για τους νικητές ο Χαλ με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Χάρις με 18 πόντους και ο Ίνγκραμ με 15. Με 18 πόντους τελειώσαν για τους ηττημένους οι Αθανασούλας, Μάρκοβιτς και Τζόνσον. 

Σχετικά άρθρα