Η «βασίλισσα»… προσκύνησε τον Βαλβέρδε (videos)

Τη Μπιλμπάο και τον Ερνέστο Βαλβέρδε… προσκύνησε η «βασίλισσα» στο «Σαν Μαμές», καθώς οι Βάσκοι… δάγκωσαν τη Ρεάλ με 1-0 για την 26η αγωνιστική, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα με νίκη την Κυριακή (εντός με τη Βαγιεκάνο) θα περάσει πρώτη, αφού είναι στο -2. Σκόραρε ο Αντούριθ με πολύ ωραίο τρόπο…      

Η Ρεάλ δεν κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, αφού είχε προηγηθεί και το 1-1 εντός με τη Βιγιαρεάλ, ενώ στα πέντε τελευταία της έχει μόλις δυο νίκες (2-1-2), καθώς υπάρχει και η ήττα με 4-0 εκτός στο ντέρμπι με την Ατλέτικο… Αυτή ήταν η 5η ήττα φέτος στο πρωτάθλημα για την Ρεάλ και η δεύτερη στην χώρα των Βάσκων, αφού είχαν χάσει και από την Σοσιεδάδ (4-2) στο «Ανοέτα».
Η Μπιλμπάο έφτασε στην επιτυχία, μετά και την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα έμεινε για 4η σερί αγωνιστική αήττητη (3-1-0). Σημείωσε την 3η σερί νίκη και ανέβηκε στους 33 βαθμούς.

Το 1-0 έγινε στο 27’ με εξαιρετικό γκολ του Αντούριθ με καταπληκτική κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Μίκελ Ρίκο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της «βασίλισσας» έγινε στο 83’, όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ είδε τον τερματοφύλακα (Ιραϊθόθ) εκτός εστίας, σούταρε σχεδόν από την σέντρα και η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του…

Οι συνθέσεις
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γουρπέγκι, Ετσεΐτα, Μπαλενθιάγα, Μίκελ Ρίκο (90’+1 Τοκέρο), Μπενιάτ, Μουνιαΐν (64′ Σουσαέτα), Ιραόλα, Ινιάκι Γουίλιαμς (75′ Γκιγιέρμο Φερνάντεθ), Αντούριθ.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος (76′ Λούκας Σίλβα), Ιγιαραμέντι (71′ Χεσέ Ροντρίγκεθ), Ίσκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (80′ Χαβιέρ Ερνάντες).

Σχετικά άρθρα