«Η εκτός έδρας νίκη που ψάχναμε»…

Νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στον στόχο της παραμονής είναι για τον ΚΑΟΔ η σημερινή εκτός έδρας επί του Πανιωνίου σύμφωνα με τον Κώστα Μέξα, που επισήμανε, ακόμη, ότι: «Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον καλό Πανιώνιο».
«Ήταν ένα ματς πολύ δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες», σχολίασε αρχικά ο προπονητής της ομάδας της Δράμας και τόνισε: «Για εμάς, αυτή είναι η εκτός έδρας νίκη που ψάχναμε, για να έλθουμε πιο κοντά στο στόχο. Αντιμετωπίσαμε όλη την εβδομάδα αυτόν τον αγώνα, με σεβασμό. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη ομάδα. Έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Το ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, είναι κρίμα, αλλά εμείς οφείλαμε να αντιμετωπίσουμε το ματς με μεγάλο σεβασμό και στο μεγαλύτερο μέρος το καταφέραμε. Η πίεση και το άγχος ήταν ο λόγος που δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, οπότε κάναμε λάθη. Το αποτέλεσμα κρίθηκε το τελευταίο 12λεπτο, οπότε βγάλαμε προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο και κάποιες καλές άμυνες. Δεν πληρώσαμε κάποια αμυντικά λάθη, στο τέλος, οπότε ο Πανιώνιος σούταρε ελεύθερα τρίποντα. Η νίκη μας ήταν δίκαιη».
«Είμαι μικρός για να μιλήσω για τον Πανιώνιο», συνέχισε ο Μέξας και σημείωσε: «Καταλαβαίνω τι γίνεται. Μακάρι να βρουν τις λύσεις και να επιστρέψουν εκεί όπου τους έχουμε συνηθίσει όλοι. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον καλό Πανιώνιο».
Μεγάλο βήμα για την παραμονή στην Α1 είναι η σημερινή στην Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, σύμφωνα με τον Μάνο Παπαμακάριο, τον 35χρόνο γκαρντ του ΚΑΟΔ: «Εμείς όλη την εβδομάδα δουλέψαμε με σεβασμό, για αυτό το ματς. Ξέραμε πως ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα και αδικείται από τη θέση που βρίσκεται. Μπορώ να καταλάβω την πίεση που νιώθουν τα παιδιά και οι προπονητές. Χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να συνεχίσουν. Για εμάς, ίσως ήταν το σημαντικότερο ματς της χρονιάς, γιατί με νίκη εδώ θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας. Ακόμα δεν το έχουμε καταφέρει, βαθμολογικά, αλλά κάναμε μεγάλο βήμα και θέλω να συγχαρώ τους πάντες».
«Θέλω να ευχηθώ κουράγιο στον Πανιώνιο», συνέχισε ο Παπαμακάριος και επισήμανε: «Έχει γερές βάσεις. Θα ξαναγίνει δυνατός».

Σχετικά άρθρα