Ψάχνει ρυθμό πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Κομοτηνή δίχως να παίξει με τον Πανθρακικό λόγω της κακοκαιρίας και του άθλιου τερέν και από σήμερα μπαίνει αποκλειστικά σε προετοιμασία για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, την προσεχή Τετάρτη (19.00) στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.
 
Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην επιβαρύνθηκαν με τον αγώνα στη Θράκη, όμως ο Βίτορ Περέιρα προβληματίζεται από την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα συμπληρώσει σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς παιχνίδι στα πόδια του όταν θα παίξει τη ρεβάνς με την ΑΕΚ. 
 
Το πρόγραμμα της ομάδας για μία ακόμη φορά διαφοροποιείται στη φετινή σεζόν κι αυτό είναι σαφώς κάτι που αλλάζει τα σχέδια και ακυρώνει τον τρόπο προετοιμασίας των προηγούμενων ημερών από την πλευρά του προπονητή. 
 
Ο Περέιρα είχε αποφασίσει να βάλει στην Κομοτηνή τον Μποτία για να του δώσει παιχνίδι πριν από την ΑΕΚ, όμως τώρα σίγουρα θα είναι ρίσκο να πάει ο Ισπανός σε ένα τόσο κρίσιμο ματς όπως αυτό της Τετάρτης δίχως να έχει παίξει καθόλου εδώ και 2,5 μήνες. Δεν θα είναι έκπληξη αν παίξει δίπλα στον Σιόβα ένας εκ των Αυλωνίτη, Σαντάνα ή Μιλιβόγεβιτς. Δεν είναι επίσης απίθανο να επιμείνει ο προπονητής στη χρησιμοποίηση του Χάρα στην κορυφή της επίθεσης, όπως θα έκανε στην Κομοτηνή εάν γινόταν το ματς με τον Πανθρακικό. Ενδιαφέρον είχε επίσης η επιλογή του να βάλει τον Κασάμι σε ρόλο ακραίου χαφ, παίζοντας δηλαδή μόνο με τον Ντοσεβί κλασσικό εξτρέμ και αφήνοντας στον πάγκο Αφελάι και Ντουρμάζ. 
 
Στις προσεχείς προπονήσεις θα φανούν τα σχέδια του Πορτογάλου για τον επαναληπτικό, ενώ θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό τιμ και τον Ομάρ Ελαμπντελαουί έτσι ώστε να κερδίσει τη μάχη με το χρόνο ο Νορβηγός μπακ και να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα για την πρόκριση στα ημιτελικά και το δρόμο προς το νταμπλ. 
 
Για την Τετάρτη σίγουρη είναι η συμμετοχή στην 11άδα των Ρομπέρτο, Μασουακού, Σιόβα, Μανιάτη, Ντομίνγκες, Ντοσεβί. Οι άλλες θέσεις είναι ανοιχτές. 

Σχετικά άρθρα