Χατ-τρικ και απίστευτο ρεκόρ ο Μέσι (video)

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο… σπάει ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 6-1 της Μπαρτσελόνα με τη Βαγιεκάνο στο «Καμπ Νόου»! Με το χατ-τρικ που σημείωσε μέσα σε διάστημα 21 λεπτών, έσπασε… πολλά ρεκόρ!  

Ο Αργεντινός άσος είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χατ-τρικ στην Ισπανία με 32, αφήνοντας πίσω του τον Τέλμο Θάρα!  Από τα 32 χατ-τρικ, τα 24 είναι για το πρωτάθλημα, το 2 για το Κύπελλο, πέντε για το Τσάμπιονς Λιγκ και ένα για το ισπανικό Σουπερκάπ.
Ο Τέλμο Θάρα είχε 31 χατ-τρικ, ο Αλφρέδο ντι Στέφανο 28 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 27.

Σε ότι αφορά αποκλειστικά στο πρωτάθλημα της Ισπανίας ο Λιονέλ Μέσι έχει 24 χατ-τρικ και άφησε πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 23, ενώ Τέλμο Θάρα και Αλφρέδο Ντι Στέφανο την εποχή που αγωνίστηκαν, είχαν φτάσει στα 22.

Να αναφέρουμε πως αυτό ήταν το πιο γρήγορο χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσι, ξεπερνώντας εκείνο που είχε κάνει απέναντι στην Εσπανιόλ στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012 (15 λεπτά) και τη Μαγιόρκα στις 29 Οκτωβρίου του 2011 (17 λεπτά).

Από εκεί και πέρα, ο πρώτος παίκτης που σημειώνει πάνω από 40  γκολ στην Ισπανία σε έξι διαφορετικές σεζόν!!! Το πετυχαίνει δηλαδή από τη σεζόν 2009/2010.

Επίσης ο διεθνής άσος έχει εκτελέσει τόσα πέναλτι με την Μπαρτσελόνα, όσα και ο Κριστιάνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο σύνολό τους, 60. Ο Κριστιάνο έχει ευστοχήσει στα 55 εξ’ αυτών, ο Λιονέλ Μέσι στα 47 εξ’ αυτών.

Ο Λιονέλ Μέσι έφθασε αισίως τα 342 γκολ σε μόλις 340 ματς με τη Μπαρτσελόνα  ενώ ήδη μετράει την εφετινή σεζόν 41 γκολ και 21 αίστ σε 38 επίσης επίσημα ματς με τους «μπλαουγκράνα».

Έτσι, δικαιολογημένα μετά το τέλος του αγώνα με τη Βαγιεκάνο, πήρε τη μπάλα του ματς… σπίτι του!

Σχετικά άρθρα