Τους υπολογίζει, του το ανταποδίδουν

Ένας από τους στόχους του Τραϊανού Δέλλα για τη φετινή σεζόν ήταν να μάθει την ΑΕΚ να αγωνίζεται χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή της, ανεξαρτήτως από το αν έχει απουσίες (αναγκαστικές ή μη) ή γενικά αλλαγές στη σύνθεσή της.
Εκ του αποτελέσματος και με αφορμή την τελευταία εμφάνιση κόντρα στην Ερμιονίδα, όπου οι “κιτρινόμααυροι” παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους (σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι υπήρχαν πέντε συν μία αντικαταστάσεις στους 11 “εκλεκτούς”), αποδεικνύεται πως ο “Κολοσσός” τα έχει καταφέρει.
Βούρας, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας και Ντούνης, πήραν τις θέσεις των Ανέστη, Μπακάκη, Σοϊλέδη, Γιόχανσον και Πλατέλλα και η καλή εικόνα της ΑΕΚ δεν διαταράχθηκε. Μετά τα πρώτα λεπτά η ομάδα έδειχνε να έχει αυτοματσμούς και ρυθμό λες και οι συγκεκριμένοι έντεκα να είχαν παίξει πολλά ματς μαζί. 
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι υπήρξε και μία ακόμα αλλαγή, στα στόπερ συγκεκριμένα, αλλά στη συγκεκριμένη θέση ο Δέλλας κάνει ένα κυκλικό rotation ανάμεσα στους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο, εδώ και καιρό. 
Τα εύσημα για την εξαιρετική εικόνα που δείχνει εδώ και καιρό η ΑΕΚ, πάνε φυσικά στο Δέλλα και στο επιτελείο του, οι οποίοι έχουν καταφέρει να περάσουν με μεθοδικότητα το ότι ο προπονητής υπολογίζει όλους τους παίκτες και αυτοί πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή που θα κληθούν να αγωνιστούν. 
Το πλέον ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Ρόβας, ο οποίος έπαιξε σε όλο το ματς, κάτι που είχε να συμβεί ένα ολόκληρο μήνα και η αμέσως προηγούμενη 90λεπτη συμμετοχή του ήταν ένα μήνα νωρίτερα. Ενδιάμεσα είχε μόνο… guest εμφανίσεις, αλλά κάθε φορά, ήταν σοβαρός, δεν έκανε λάθος και δικαιολογούσε την παρουσία του. 
Κάτι που δεν κάνει μέχρι στιγμής ο Μακόλεϊ Κρισάντους. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά του, βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση και δεν δικαιολογεί με την εικόνα που δείχνει ότι έχει ένα από τα πιο βαριά -το πιο βαρύ ενδεχομένως- συμβόλαιο στο ρόστερ της ΑΕΚ. Δε θα αποτελέσει μάλιστα καμία έκπληξη, αν την Τετάρτη, δεν βρίσκεται στην αποστολή για το ντέρμπι…

Σχετικά άρθρα