Απίθανη σαλάτα coleslaw με μαγινέζα από...σπίτι

9 Μαρτίου 2015

Υλικά συνταγής

 

  • 500 γρ. λάχανο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά και μικρά
  • 2 κλωνάρια σέλερυ τρυφερά
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1/2 ρίζα φινόκιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ζαχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σπιτική μαγιονέζα

  • 1 κρόκο από ολόφρεσκο βιολογικό αβγό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι

 

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα coleslaw

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε φρυγανισμένο ψωμί, σαν γέμιση για σάντουιτς και σαν γαρνιτούρα σε μπιφτέκι, κοτόπουλο ή κρέας.

Για τη σπιτική μαγιονέζα

Σε μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε με σύρμα να λιώσουν. Προσθέτουμε το μισό λεμόνι και ξύδι και συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα προσθέτουμε το λάδι με ροή κλωστής μέχρι να πήξει. Όταν αφρατέψει και πήξει προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και ξύδι. Αν θέλουμε πιο αραιή μαγιονέζα προσθέτουμε λίγες σταγόνες νερό. Αν θέλουμε πιο σφιχτή προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλατοπίπερο πριν σερβίρουμε. Την διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 6-7 ημέρες .
Μπορούμε να προσθέσουμε πολλά υλικά υλικά και να μεταμορφώσουμε τη μαγιονέζα ανάλογα με την χρήση που θα της κάνουμε.

www.argiro.gr
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ
Τα νέα της ημέρας
11:39 Νέα επίθεση του ISIS αναμένει η ΕΕ