Ρατς στο pamesports: «Εμείς την ευθύνη όχι άλλα λάθη»

Πολύ έντονος είναι ο προβληματισμός στον ΠΑΟΚ για την νέα απώλεια βαθμών και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε σε ένα ντέρμπι. Περισσότερο δε, προβληματίζει η νέα τεσσάρα που δέχθηκε η ομάδα. 
Ο Ραζβάν Ράτς με δηλώσεις του στο pamesports.gr αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν από τους παίκτες και πως αυτά πρέπει να διορθωθούν άμεσα.
«Ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, αφού χάσαμε σε ένα ντέρμπι. Πρέπει να συνυπολογίσουμε πως είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε το παιχνίδι, καθώς προηγηθήκαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με 2-1, αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε τρία γκολ και βρεθήκαμε με την «πλάτη στον τοίχο». Δεχθήκαμε τρία γκολ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αν λάβουμε υπόψη μας τον τρόπο με τον οποίο αποδώσαμε μέσα στο γήπεδο μέχρι το χρονικό σημείο, κατά το οποίο, το σκορ είχε γίνει 2-1 υπέρ μας, ήταν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως, αυτό δεν συνέβη… Και δεν είναι μόνο τα τέσσερα γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η ήττα που μας επηρέασε».
– Έχεις κάνει πορεία πρωταθλητισμού με τις προηγούμενες ομάδες σου, έχεις αγωνιστεί σε Μουντιάλ. Γιατί η ομάδα, τους τελευταίους τρεις μήνες δέχεται τρία ή τέσσερα γκολ όταν αγωνίζεται εκτός έδρας; Πώς το εξηγείς;
«Πρώτα από όλα θα ήθελα να διευκρινίσω πως άμυνα δεν κάνουν μόνον οι τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται στην αμυντική διάταξη μίας ομάδας. Άμυνα πρέπει να κάνει όλη η ομάδα. Κατά συνέπεια, όταν κάποιοι παίκτες της ομάδας, δεν έχει σημασία ποιοι, δεν έχουν καλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο και γίνονται τα λάθη, αυτό έχει ως συνέπεια να δεχόμαστε πιο εύκολα τα γκολ. Είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών που πρέπει να κάνουν όλοι οι παίκτες στην ομάδα, προκειμένου να μην δώσουν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να δημιουργήσει τις ευκαιρίες και να τις μετατρέψει σε γκολ. Επομένως όταν δέχεται η ομάδα γκολ, το γρήγορο συμπέρασμα που βγαίνει, είναι πως υπάρχει ευθύνη των κλασικών αμυντικών. Πρέπει να προσέξουμε τη λειτουργία όλης της ομάδας.
Πρέπει να παραδεχθούμε πως εμείς είμαστε οι κύριοι βασικοί υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Παράλληλα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να σταματήσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση».
Ο Ρατς ανέφερε ακόμη το παράδειγμα της Ρεάλ Μαδρίτης που υπέστη αγωνιστικές απώλειες και έχασε την πρωτιά στην Ισπανία. Και είπε:
«Οι φίλαθλοι παρακολουθούν το ποδόσφαιρο και τα παιχνίδια της ομάδας τους, από την δική τους οπτική γωνία. Εμείς, ως παίκτες τα βλέπουμε από τα δικά μας μάτια. Όσο για τις αντιδράσεις των φιλάθλων; Έχουν το δίκαιο, να αντιδρούν όπως αυτοί πιστεύουν. Και αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει. Την ίδια στιγμή, για να φέρω κι ένα παράδειγμα, αυτό συμβαίνει και με ομάδες που είναι μεγαλύτερες από τον ΠΑΟΚ. Δείτε τη Ρεάλ στην Ισπανία. Μέσα σε λίγες αγωνιστικές έχασε την πρωτιά στη βαθμολογία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει».

Σχετικά άρθρα