Φλαμπουράρης: "Πρέπει να φέρουν όλοι τα λεφτά τους πίσω"

10 Μαρτίου 2015

Κάλεσμα στους πολιτικούς αλλά και στους μη πολιτικούς να επιστρέψουν τα χρήματα τους στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, λέγοντας ότι η χώρα δίνει αγώνα ύπαρξης.

«Δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτός ο αγώνας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης σημειώνοντας ότι είναι «άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912», αφήνοντας αιχμές για τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε ότι «δεν ξεπουλάμε τα ασημικά...» και σημείωσε ότι «δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας».

Για το Ελληνικό ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη ενώ για τη ΔΕΗ δήλωσε ότι «όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ» ξεκαθάρισε δε. ο κ. Φλαμπουράρης.

Για το θέμα της χρηματοδότησης από τους εταίρους ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι την περιμένουμε αλλά «από κει και πέρα κάνουμε τα κουμάντα μας μην βρεθούμε προ αδιεξόδου (...) δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα». Για το Γιούρογκρουπ είπε ότι έγινε «ανακωχή με βασικό χαρακτηριστικό ό,τι ψήφισε ο λαός» και διαβεβαίωσε ότι «μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος».


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
T. S. Eliot
Η Σκέψη της ημέρας
T. S. Eliot