Απόρθητο φρούριο το ΟΑΚΑ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί η πολύκροτη ρεβάνς ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό. Στο μεγάλο ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδος που όχι αδίκως χαρακτηρίζεται “πρόωρος τελικός”, εκτός από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, θα δώσει το “παρών” και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έκανε αποδεκτή την πρόσκληση της ΑΕΚ. Δεδομένα πάντως στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα υπάρξουν και άλλες υψηλόβαθμες παρουσίες, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη σπουδαία αυτή αναμέτρηση.
Η ΑΕΚ προκειμένου να μη σημειωθεί το παραμικρό, σε συνεννόηση με την Αστυνομία αποφάσισε να κλειδώσει το Ολυμπιακό στάδιο από τη 1 το μεσημέρι! Η είσοδος δε θα επιτρέπεται στους μη έχοντες εργασία, πλην των υπαλλήλων της ΠΑΕ και του σταδίου, οι οποίοι θα ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. 
Περιμετρικά του γηπέδου έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα, προκειμένου τα πούλμαν με τους οπαδούς της ΑΕΚ που θα έρχονται από την επαρχία να οδηγούνται μέσω συγκεκριμένης διαδρομής από την πύλη Δ, έως το κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου και θα σταθμεύουν. 
Η αστυνομία αποφάσισε επίσης να μην επιτρέψει σε κανένα που δε θα έχει εισιτήριο να πλησιάσει το γήπεδο. Για αυτό το λόγο την ημέρα του αγώνα θα δημιουργηθούν τρεις ζώνες ελέγχου και όποιοι δεν έχουν αποδεικτικό εισόδου στο γήπεδο θα απομακρύνονται. 
Την ημέρα του αγώνα θα βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν 22 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ είναι δεδομένο πως όπως συνέβη και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έτσι και στο ΟΑΚΑ, άνδρες των τμημάτων ασφαλείας και της αθλητικής βίας θα βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς. Τα οριστικά μέτρα θα παρθούν στη σημερινή σύσκεψη της Αστυνομίας. Υπενθυμίζουμε δε, πως παρόντες στο γήπεδο θα είναι και τρεις Εισαγγελείς. 
Η ΑΕΚ θέλοντας να προστατευτεί σε συνεργασία με την εταιρεία securityπου χρησιμοποιεί στους εντός έδρας αγώνες της, θα “ενεργοποιήσει” περισσότερα από 600 άτομα. Θα βρίσκονται στις εισόδους των θυρών και περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου.

Σχετικά άρθρα