Σκορπούσε… φόβο, τρομοκρατία (videos)

Δύο εξάρες έχει πετύχει σαν σήμερα η ΑΕΚ. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1995-1996, όταν η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς επικράτησε με 6-0 του Ιωνικού στον πάγκο του οποίου βρισκόταν ο Όλεγκ Μπλαχίν, με τους “κιτρινόμαυρους” να σημειώνουν όλα τους τα γκολ στο β’ ημίχρονο!
Χατ τρικ είχε πετύχει ο Βασίλης Τσιάρτας, το οποίο ήταν το δεύτερο εκείνη τη σεζόν καθώς είχε προηγηθεί αυτό επί του Άρη στο 4-0 στο “Ν. Γκούμας”. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα δύο, ένα επί του Απόλλωνα στον τελικό του Κυπέλλου, όπου η “Ένωση” επικράτησε με 7-1 και ένα στην άλλη εξάρα επί του Αθηναϊκού…
Η ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν έπαιξε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά τερμάτισε δεύτερη πίσω από τον Παναθηναϊκό. Είχε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με τον Τσιάρτα να κατακτά το “χρυσό παπούτσι” και το καλοκαίρι να “μετακομίζει” στην Ισπανία για τη Σεβίλλη…
Το άλλο εξάμπαλο που επιτεύχθηκε σαν σήμερα το 1997, ήταν επί τον Αθηναϊκού (ξανά). Αυτή τη φορά ήταν η ομάδα του Πέτρου Ραβούση, αυτή που “πυροβολούσε” ακατάσχετα, με τους Κωστή (2), Μπατίστα, Ντόμπος, Μαρτσέλο και Νικολαΐδη να βρίσκουν δίχτυα και τον Αρμίλαγο να σημειώνει το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους. 
Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εξάρα, καθώς είχε προηγηθεί το επίσης εντυπωσιακό 6-1 επί της Καλαμάτας στο ματς όπου ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε πετύχει πέντε γκολ (με τον Μαρτσέλο να σκοράρει για την ΑΕΚ και τον Λάρσον για τη “μαύρη θύελλα”). 

Σχετικά άρθρα