Αθώος ο Berlusconi για τις κατηγορίες προαγωγής ανηλίκων στην πορνεία

11 Μαρτίου 2015

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης επιβεβαίωσε την αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι Γκέιτ». Σύμφωνα με τη Rai, οι Ιταλοί δικαστές μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης αποφάσισαν ότι ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να απαλλαγεί από τις κατηγορίες συνεργίας σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και κατάχρησης εξουσίας.

Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη, είχε καταδικάσει τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό σε επτά χρόνια φυλάκισης. Από το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν πως γνώριζε ότι η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη την περίοδο κατά την οποία άρχισε να συναναστρέφεται μαζί της .

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ιταλικού Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την ακύρωση της αθώωσης του εφετείου, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, ότι «το ότι ο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει ότι η Ρούμπι Καρίμα ήταν ανιψιά του Μουμπάρακ, άρμοζε σε σκηνή έργου του Μελ Μπρούκς και προκάλεσε τον διεθνή γέλωτα».

Βρίσκεται σε εξέλιξη, τέλος, έρευνα για την λεγόμενη υπόθεση «Ρούμπι τρία», που φέρεται πιθανό να οδηγήσει σε δίκη για προσπάθεια διαφθοράς μέρους των νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στις γνωστές βραδιές στην έπαυλη του ‘Αρκορε.

 

www.protothema.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ