Η στάση στο σεξ που βοηθά να μείνεις έγκυος

11 Μαρτίου 2015

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το σεξ και την πιθανότητα σύλληψης. 

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας - ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ζήσης παπαθανασίου


Πόσο συχνά πρέπει να έχει σεξουαλικές επαφές μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος;

Αν σνολογιστεί κανείς ότι τα σπερματοζωάρια χάνουν μετά 48 ώρες την ικανότητα γιο γονιμοποίηση, τότε καταλαβαίνουμε πότο συχνές πρέπει να είναι οι σεξουαλικές επαφές.  Μια επαφή μέρα παρά μέρα είναι ένας καλός ρυθμός όταν επιδιώκεται εγκυμοσύνη.

Μπορεί η στάση κατά τη συνουσία να βοηθήσει στη σύλληψη;

Αν κα οι εναλλαγές στάσης βοηθούν ποιοτικό το σεξ. όταν ο στόχος είναι η εγκυμοσύνη είναι προτιμότερο το ζευγάρι να προτιμάει την κλασική στάση με τον άντρα από πάνω κοι τη γυναίκα ξαπλωμένη. Αυτή η στάση διευκολύνει την επαφή του σπέρματος με τον τράχηλο της μήτρας

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές βλάπτουν τη γονιμότητα της γυναίκας;

Με τον  ίδιο σύντροφο, όχι. Με διαφορετικούς όμως συντρόφους κοι κυρίως χωρίς τη χρήση προφυλακτικού αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος φλεγμονών, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στη λεπουργκάτπτο του νευρικού συστήματος της γυναίκας κοι συνήθως επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα. Τα ίδιο ακριβώς ισχύουν και γιο τη γονιμότητα του άντρα. Επιπλέον, οι συχνές αλλαγές συντρόφων της γυνοίκας είναι δυνατό νο διεγείρουν ανοσοβιολογικούς μηχανισμούς, οι οποίοι είναι δυνατόν να συμμετέχουν στη μείωση της γονιμοποιητικής της ικανότητας. 

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια στο σύγγραμμα του Δρ. Παπαθανασίου Όλα για το σεξ . Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την παραχώρηση του υλικού

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102

Ε-mail: info@sexmedic.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ