Εύκολο μπισκοτογλυκό με nutella και λίγα υλικά!

<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>Τι χρειαζόμαστε:</strong></span></div>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span></div>
<ul>
<li><span>2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ</span></li>
<li><span>800 ml κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span>200 γραμμάρια κουβερτούρα</span></li>
<li><span>400 γραμμάρια Nutella</span></li>
<li><span>1 ποτήρι γάλα κρύο</span></li>
<li></li>
</ul>
<div><span style="text-decoration: underline;"><strong>Πώς το κάνουμε:</strong></span></div>
<p><span><br /></span><span><span>Τοποθετούμε το βάζο της </span><span>Nutella</span><span> σε ζεστό μέρος για να ρευστοποιηθεί το εσωτερικό της.</span></span><br /><span>Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου λιώσει τελείως η κουβερτούρα.</span><br /><span><span>Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη τη </span><span>Nutella</span><span> και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.</span></span><br /><span>Βρέχουμε τα 22 μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας, την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας. Η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.</span><br /><span><span>Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με </span><span>Nutella</span><span>, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.</span></span></p>

Σχετικά άρθρα