Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ και ρύζι

11 Μαρτίου 2015

Υλικά συνταγής

  • Για το μίγμα μπαχαρικών
  • 3 κ.σ. σπόρους κύμινο
  • 2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρο
  • 2 κ.σ. μαραθόσπορος
  • 1 κ.σ. κουρκουμά

Για το κοτόπουλο

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ φρέσκο
  • 1 τσίλι πιπεριά
  • 1 κ.σ. πάστα κάρυ κόκκινη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8-10 κομμάτια
  • 1 συσκευασία (400γρ.)ντομάτες ψιλοκομμένες (
  • 1 συσκευασία (400γρ.) γάλα καρύδας
  • λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση
Σε καυτό τηγάνι βάζουμε τους σπόρους μπαχαρικών για 1'-2' σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα αρώματα τους. Τα χτυπάμε στο γουδί σε σκόνη. 
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι. Τα αλέθουμε. 
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο για 10' να μισοψυθεί. Το βάζουμε σε πιατέλα. 
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα μπαχαρικά, τα αλεσμένα λαχανικά και το κάρυ. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5'. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Μόλις πάρει βράση ξανά ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15'-20' μέχρι να πήξει η σάλτσα και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν χρειάζεται λίγο υγρό προσθέτουμε λίγη κρέμα ή λίγο νεράκι.
Τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. 
Σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι. 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ