Ματ με Χάρα και αγάλματα

Άλλοι είπαν ότι το γκολ του Χάρα στο φινάλε ήταν κόπια του περσινού από τον Μήτρογλου στη Λεωφόρο. 
 
Άλλοι θυμήθηκαν το τελευταίο ντέρμπι του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με τον Αμπντούν να σκοράρει και το παιχνίδι να διακόπτεται στη συνέχεια.
 
Μα ο πιο εύστοχος παραλληλισμός ήταν μάλλον με εκείνο το 0-1 στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός, με το γκολ του Ντάρμπισιρ. Τότε που και πάλι το γήπεδο ήταν κατάμεστο από αντίπαλους οπαδούς, οι οποίοι επιθυμούσαν συντριβή του Ολυμπιακού και απόλυτη διάλυσή του. Με τους ερυθρόλευκους να είναι τότε στη χειρότερη φάση τους εδώ και 20 χρόνια, αλλά με τον Άγγλο να βάζει το γκολάκι και να αφήνει αγάλματα 65.000 κόσμο. Όπως έγινε και απόψε, με τον Αργεντινό να χαλάει ένα πάρτι που είχε αρχίσει από νωρίς και θα κρατούσε μέρες.
 
Όσο και να χωρίζει τις δύο ομάδες μια κατηγορία, μιλάμε πάντα για ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού. Κι αυτό το ντέρμπι κρίθηκε με τρόπο από αυτούς που μένουν ανεξίτηλοι στις μνήμες των οπαδών και των δύο ομάδων. 
 
Στο φινάλε φάνηκε η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων και μέτρησε η κλάση παικτών του Ολυμπιακού και η κόπωση αυτών της ΑΕΚ. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι τα φετινά αγωνιστικά προβλήματα των ερυθρόλευκων πρέπει να μπουν κάτω από το χαλάκι, επειδή μπήκε αυτό το γκολ πρόκρισης. Ή αν έμπαινε το άχαστο του Ντοσεβί νωρίτερα. Διότι μην ξεχνάμε πως εφόσον έμενε η ισοπαλία, τώρα θα λέγαμε και θα… ψάχναμε άλλα πράγματα…

Σχετικά άρθρα