Εφτά-νει πια!

Η Μπάγερν εκμεταλλεύθηκε την αποβολή του Κούτσερ που της χάρισε το γρήγορο προβάδισμα και δεν σταμάτησε ποτέ να σκοράρει ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ (7-0). Καταιγιστικοί οι παίκτες του Γκουρντιόλα δεν άφησαν την Σαχτάρ να πάρει ανάσα. 
Δεν αντέχει σε κριτική! Με κάθε σεβασμό στην προσπάθεια της Σαχτάρ η Μπάγερν ζήλεψε τη “νασιοναλμανασαφτ” εφαρμόζοντας στο χορτάρι την …κακή συνήθεια των Γερμανών να μην δείχνουν έλεος στον αντίπαλο.
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάστηκε η αποβολή του Κούτσερ στο 3′ και το πέναλτι στον Γκέτσε. Ο Μίλερ άνοιξε το σκορ και τα δεινά την Σαχτάρ άρχισαν πρόωρα. Στο 24′ το δοκάρι …σταμάτησε την προσπάθεια του Λεβαντόφσκι, αλλά η Σαχτάρ δεν είχε την τύχη με το με΄ρος της στο 34′. Ο Μπόατενγκ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Σαχτάρ και ο Μπόατενγκ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα. Η Μπάγερν μετά από 45 λεπτά είχε εξασφαλίσει την πρόκριση με το 2-0, ωστόσο η συνέχεια ήταν άκρως εντυπωσιακή.
Η Σαχτάρ έδειξε διάθεση να δεικδικήσει κάτι από το ματς και το …πλήρωσε με ακόμα 5 γκολ. Στο 49′ ο Ριμπερί με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πιάτοφ για το 3-0 και στο 52′ ο Μίλερ από την ασίστ του Ριμπερί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Στ 63′ ήταν η σειρά Μπατστούμπερ να χριστεί σκόρερ μετά την ασίστ του Ραφίνια, ενώ το 6-0 έγραψε ο Λεβαντόφσκι με κοντινό σουτ. Τα βάσανα της Σαχτάρ τελείωσαν στο 87′ όταν ο Γκέτσε με πλασέ έστειλε για 7η φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Σαχτάρ. Η Μπάγερν ισοφάρισε το ρεκόρ παραγωγικότητας και την ευρύτερη νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ (7-0 Βασιλέια 13/3/2012) και προχωράει στους “8” με… άγριες διαθέσεις. 
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ (67′ Ντάντε), Αλάμπα, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν (19′ Ρόντε), Ριμπερί (59′ Μπερνάτ), Γκέτσε, Τόμας Μίλερ, Λεβαντόβσκι.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Φρεντ, Στεπανένκο, Ντόουγκλας Κόστα, Αλέξ Τεϊσέιρα (70′ Ιλσίνιο), Τάιζον (9′ Κρίβτσοβ), Λουίζ Αντριάνο.
*κόκκινη 3′ Κούτσερ

Σχετικά άρθρα