6 θεατρικές πρεμιέρες που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα!

12 Μαρτίου 2015

Το τραγούδι του νεκρού αδελφού

Ένα κλασικό μουσικό / θεατρικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, μια ιστορική πτυχή της σύγχρονης Ελλάδας έτσι όπως καταγράφεται μέσα από το λαϊκό μας τραγούδι, ανεβαίνει για μια ακόμα φορά στη σκηνή. Με σκηνοθέτη τον Θανάση Παπαγεωργίου η ιστορία ξαναζεί στο «Θέατρο Μπάντμιντον» (18-29 Μαρτίου ).

 

Ρομαντισμός

O Θέμελης Γλυνάτσης ανεβάζει στη Στέγη την περφόρμανς «Ρομαντισμός», έχοντας ως πρώτη ύλη τους «Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ, ένα χρονικό του ιλίγγου την τριακονταετία (1888-1918 ) που οδήγησε την Ευρώπη από την παρακμή του ρομαντισμού στον εναγκαλισμό του φασισμού.

 

Cavewoman

Μετά τον υπερεπιτυχημένο «Caveman» από τις 13/3 έρχεται στον θέατρο Coronet η γυναίκα των σπηλαίων. Η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της παράστασης Σύλβια Δεληκούρα μας δίνει τα δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την «Cavewoman» της Έμα Πίρσον.

 

Closer

Θέλουν ν’ αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν οι ήρωες του Πάτρικ Μπάρμπερ στο «Closer», αλλά δεν ξέρουν πώς. Ο Ιωσήφ Βαρδάκης ανεβάζει το τρυφερό και σκληρό συνάμα βρετανικό έργο στο 104.

 

Bloom

Με το υποδόριο, ειρωνικό του χιούμορ και ένα λογοπαίγνιο ο Γιάννης Σαρακατσάνης κάνει «Bloom» στα βαθιά νερά της γυναικείας… ενηλικίωσης στη σκηνή του Bios με μια devised παράσταση.

 

Τα Γεγονότα

Μια κανονική χορωδία θα συνοδεύει κάθε βράδυ τη Θεοδώρα Τζήμου και τον Πάνο Βλάχο στην παράσταση του σύγχρονου και ήδη διάσημου έργου του Ντέιβιντ Γκρέηγκ «Τα Γεγονότα» (2013 ), το οποίο ο Σκωτσέζος συγγραφέας εμπνεύστηκε ερευνώντας τα γεγονότα γύρω από τη μαζική σφαγή που προκάλεσε στη Νορβηγία το 2011 ο Άντερς Μπρέιβικ και, αντιπαραβάλλοντάς τα, με την εμπειρία παρακολούθησης μιας χορωδίας στο Όσλο.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...