Φιλέτα μπακαλιάρου με σάλτσα μουστάρδας

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<ul>
<li>8 φιλετάκια μπακαλιάρου</li>
<li>Αλάτι – πιπέρι</li>
<li>½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο</li>
<li>1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί</li>
<li>2 κουταλιές σούπας μουστάρδα καλής ποιότητας</li>
<li>Χυμός από δύο λεμόνια</li>
<li>½ κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ</li>
<li>1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li>1 κουταλιά σούπας κάπαρη (προαιρετικά)</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ</strong></span></p>
<p><br />Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια, τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και προσθέτετε νερό ως τη μέση. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρα φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρείτε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα. Στο ζουμάκι που έμεινε προσθέτετε το κρασί, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσουν. Ωστόσο σε ένα φλιτζανάκι με 3 κουταλιές νερό διαλύετε το κορν φλάουρ, το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε. Προσθέτετε αν θέλετε και την κάπαρη. Μόλις πήξει λίγο η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά.</p>
<p>Σερβίρετε τα φιλέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p><span><br /><br /><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα