Μια διαφορετική σαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γκρέιπφρουτ!

12 Μαρτίου 2015

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 2 γκρέιπφρουτ
  • 1 γαλλική σαλάτα ψιλοκομμένη
  • 1 βολβός μάραθου λεπτοκομμένος
  • 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς τους σπόρους και λεπτοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το μπαλσάμικο και σόταρέ τα, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Άφησέ τα στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, φτιάξε τη σαλάτα. Ξεφλούδισε και κόψε τις άκρες από τα γκρέιπφρουτ. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για ξεφλούδισμα, κόψε τη μεμβράνη και από τις δύο πλευρές κάθε φέτας.

Ρίξε τα κομμάτια σε μπολ. Πρόσθεσε το μαρούλι, το μάραθο, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι. Χτύπησε το ξίδι, το χυμό λεμονιού και το μέλι.

Πρόσθεσε το λάδι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να χτυπάς αργά. Πασπάλισε με αλατοπίπερο. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψέ την καλά. Γαρνίρισε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και σέρβιρε.

 

www.shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ