Μια διαφορετική σαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γκρέιπφρουτ!

<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li>3 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>2 κρεμμύδια λεπτοκομμένα</li>
<li>1 κ.σ. μπαλσάμικο</li>
<li>2 γκρέιπφρουτ</li>
<li>1 γαλλική σαλάτα ψιλοκομμένη</li>
<li>1 βολβός μάραθου λεπτοκομμένος</li>
<li>1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς τους σπόρους και λεπτοκομμένο</li>
<li>3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο</li>
<li>2 κ.σ. ξίδι</li>
<li>2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού</li>
<li>1 κ.γ. μέλι</li>
<li>1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p>Σε μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το μπαλσάμικο και σόταρέ τα, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Άφησέ τα στην άκρη.</p>
<p>Εν τω μεταξύ, φτιάξε τη σαλάτα. Ξεφλούδισε και κόψε τις άκρες από τα γκρέιπφρουτ. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για ξεφλούδισμα, κόψε τη μεμβράνη και από τις δύο πλευρές κάθε φέτας.</p>
<p>Ρίξε τα κομμάτια σε μπολ. Πρόσθεσε το μαρούλι, το μάραθο, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι. Χτύπησε το ξίδι, το χυμό λεμονιού και το μέλι.</p>
<p>Πρόσθεσε το λάδι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να χτυπάς αργά. Πασπάλισε με αλατοπίπερο. Περίχυσε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακάτεψέ την καλά. Γαρνίρισε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και σέρβιρε.</p>
<p> </p>
<p>www.shape.gr</p>

Σχετικά άρθρα