Αστυνομία: Μία πονεμένη ιστορία

Του Σταμάτη Βούλγαρη
Το ντέρμπι του Κυπέλλου έληξε άδοξα. Η ΑΕΚ τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα έκανε τα πάντα για να διεξαχθεί το ματς χωρίς το παραμικρό έκτροπο. Θέλετε να τα πάρουμε όλα ένα – ένα από την αρχή; Πάμε λοιπόν…
Μία μέρα πριν το ντέρμπι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έδινε οδηγίες ακόμα και για τα αυτονόητα. Μασημένη τροφή στον καθένα. Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα δε, χρησιμοποίησε ίσως την πιο εμβληματική μορφή του συλλόγου της, το Θωμά Μαύρο, για να υπενθυμίσει ότι όλα πρέπει να κυλήσουν άψογα προκειμένου να μη δοθεί η παραμικρή ευκαιρία στους “εχθρούς” της ΑΕΚ να βλάψουν την ομάδα.
Φτάνουμε λοιπόν στο 89′. Με εξαίρεση τα καπνογόνα που άναψαν, αλλά ούτε ένα δεν έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και κάποιες μπομπίτσες κρότου που έσκασαν στην τάφρο, δεν έχει γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Μετά τις αδιαμφισβήτητες προκλήσεις από τον Βίτορ Περέιρα και τον Παϊτίμ Κασάμι, συγκεκριμένη μερίδα οπαδών, επιχειρεί να κάνει ένα γήπεδο στο οποίο βρίσκονται 65.000 κόσμου, οίκο ανοχής. Και η αστυνομία τί κάνει; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Οι άνθρωποι μόνο που δεν έβγαλαν κινητά για να τραβήξουν το “ντου”!
Τρεις εισαγγελείς ήταν στο γήπεδο και κάμποσοι γαλονάδες. Δεν βρέθηκε όμως ούτε ένας να δώσει εντολή για να γίνουν συλλήψεις. Ξέρετε πόσοι αστυνομικοί ήταν στο γήπεδο ΜΟΝΟ στο χώρο που έγινε το συμβάν; 500 άνδρες της αστυνομίας ήταν στη Θύρα 31 (!), 3 διμοιρίες των ΜΑΤ στη φυσούνα και άλλες τέσσερις εκεί που είναι η είσοδος  του ασθενοφόρου. Επίσης ήταν 15 με σαλιάρες που γράφουν Police και επιπλέον άλλοι 150 security. Αποτέλεσμα όμως; Μηδέν!
ΥΓ: Το κόστος ενοικίασης των (περίπου 600) security στο χθεσινό ντέρμπι ήταν για την ΑΕΚ περίπου 100.000 ευρώ. Τί να το κάνεις όμως όταν κάποιοι από αυτούς αντί να κάνουν ασπίδα άρχισαν να τρέχουν;

Σχετικά άρθρα