Ο αποκλεισμός αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό

Η εικόνα της ομάδας στο προχθεσινό παιχνίδι σε συνδυασμό με το επώδυνο φινάλε του αποκλεισμού (κι ενώ απέμεναν περί τα 4-5 λεπτά πρόσθετου χρόνου για το πιο γλυκό 0-0 στην ιστορία της ΑΕΚ) φέρνει στην επιφάνεια αδυναμίες και κενά που πρέπει να καλυφθούν ενόψει του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού. Μια πρόκριση πιθανώς να σκέπαζε κάποια εξ αυτών, ο αποκλεισμός όμως δίνει περισσότερη τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Είναι πλέον πασιφανές, το βλέπουν και στην ΑΕΚ, ότι το καλοκαίρι η ομάδα θα χρειαστεί μίνιμουμ 5-6 ενδεκαδάτους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, πέρα από άλλες back up λύσεις. Κάνει μπαμ ότι η ΑΕΚ για να κινηθεί του χρόνου σε επίπεδο πρωταθλητισμού, θα στοχεύσει στην απόκτηση:

* Πεπειραμένου τερματοφύλακα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη (στιλ Σορεντίνο). Ο Ανέστης είναι νεαρός και εξελίξιμος, αλλά προς το παρόν χωρίς το ειδικό βάρος για να υπερασπίσει μια ΑΕΚ που θα πηγαίνει για πρωτάθλημα. Λέγεται ότι τον πιστεύει πολύ ο Μελισσανίδης, κι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η Ένωση θα κινηθεί για πρώτο ή για “πρωτο-δεύτερο” τερματοφύλακα.

* Αριστεροπόδαρου έμπειρου στόπερ που θα ηγηθεί της άμυνας της ΑΕΚ. Εκεί όπου ο Τζανετόπουλος με κεκτημένη ταχύτητα και με μεγάλα παιχνίδια τους προσπέρασε όλους, και στα 20 του είναι αυτή τη στιγμή η πιο αξιόπιστη λύση στο κέντρο της άμυνας.

* Αριστερού μπακ που θα μπορεί να δώσει περισσότερα από τον Σοϊλέδη ή τον Πεταυράκη

* Δεξιού μεσοεπιθετικού με μεγαλύτερη ποιότητα από τον Πλατέλλα

* Σέντερ φορ που θα πάρει τη φανέλα στο σπίτι του. Εδώ θα πέσει μεγάλο βάρος, και ίσως το περισσότερο χρήμα.

Σημειώστε ότι γίνονται κι άλλες σκέψεις, που φτάνουν και μέχρι την απόκτηση επιτελικού χαφ (με δεδομένο ότι ο Μάνταλος θα χάσει τις πρώτες αγωνιστικές), ενώ σίγουρα θα υπάρξει η απαίτηση να ανεβάσει την απόδοση του ο Μπαρμπόσα.

Σχετικά άρθρα