ΤΕΛΕΙΟ Φιλέτο σολομού σε κρούστα βρόμης με ελάχιστες θερμίδες

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>8 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης  </li>
<li>4 – 5 κουτ. σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα (ιδανικά χρησιμοποιούμε ποικιλία, π.χ. μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο)</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>2 ασπράδια αυγών</li>
<li>4 φιλέτα σολομού (περίπου 170 γρ. το καθένα)</li>
</ul>
<p><strong>Για το ντρέσινγκ</strong></p>
<ul>
<li>το χυμό από 1 μικρό λεμόνι</li>
<li>το χυμό από 1 μικρό γκρέιπφρουτ (ή πορτοκάλι, αν δεν μας αρέσουν τα πικρά)</li>
<li>4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>1 γεμάτο κουτ. γλυκού μέλι</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>λίγο μπρόκολο</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"> </div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong></span></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τις νιφάδες βρόμης με τα μυρωδικά και λίγο αλατοπίπερο. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με αλατοπίπερο. Περνάμε τα φιλέτα σολομού πρώτα από το ασπράδι και μετά από το αρωματικό μείγμα βρόμης, πιέζοντας από όλες τις πλευρές ώστε να καλυφθούν καλά. Τα βάζουμε σε ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε, χωρίς να τα γυρίσουμε, για 12 – 13 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καταπώς μας αρέσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, το χυμό γκρέιπφρουτ, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το μέλι. </p>
<p> http://www.gastronomos.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα