Παναρίτη: Οι δανειστές μας λένε "εάν δεν έχετε ρευστότητα, μην πληρώσετε μισθούς για 1-2 μήνες"

13 Μαρτίου 2015

Το δίλλημα αποπληρωμής χρέους ή μισθών και συντάξεων βάζουν τα τεχνικά κλιμάκια στην ελληνική πλευρά, όπως αποκάλυψε χθες Πέμπτη η σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη, μιλώντας στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, με θέμα την τεχνική των διαπραγματεύσεων.

"Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δε βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε "μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες"", σημείωσε η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών στηλιτεύοντας αυτή τη στάση των δανειστών.

Αναφερόμενη στο κλίμα των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο, ανέφερε ότι τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν "γαντζωθεί" στο πρόγραμμα ενώ της έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζουν την ελληνική πλευρά. Για τα στελέχη του ΔΝΤ είπε ότι είναι σκληροί και άκαμπτοι στις θέσεις τους, ωστόσο ξέρεις τι να περιμένεις από τη δική τους πλευρά, ενώ η πλευρά της ΕΚΤ είναι κλασικά τραπεζικά στελέχη, σαν να έχεις απέναντί σου στελέχη της ΤτΕ.

koutipandoras


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ