Η νέα κούκλα Barbie τρόμος για τα παιδιά μας! Προσοχή

14 Μαρτίου 2015

Ένα νέο μοντέλο της κούκλας Barbie αναμένεται να βγει στην αγορά και να φέρει τα «πάνω-κάτω» στην ιστορία των παιχνιδιών.

Το όνομα της διάσημης κούκλας της Mattel είναι «Hello Barbie» και έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε διεθνή έκθεση παιχνιδιών. Αυτό που κάνει την νέα Barbie να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα σύδεσης με Wi-Fi στο Ίντερνετ και να συνομιλεί με τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας την αναγνώριση φωνής, της δίνετε η δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τα λεγόμενα του παιδιού και να απαντά, κάνοντας πραγματικό διάλογο.

Το νέο αυτό εγχείρημα της εταιρίας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με διάφορες οργανώσεις να τονίζουν πως η νέα αυτή «ικανότητα» της κούκλας θα στέλνει τις φωνές των παιδιών και πιθανότατα τα συναισθήματά τους στις εταιρίες και με το ανάλογο λογισμικό θα εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο της κούκλας. Όπως επισημαίνεται, η πράξη αυτή παραβιάζει την ιδιωτικότητα ενός ανήλικου παιδιού.

 

Κωδικό όνομα: Hello Barbie - Θα παρακολουθεί τα παιδιά μέσω... Wi Fi [εικόνες]Η εταιρία απαντώντας στις επικρίσεις τόνισε πως τα δεδομένα θα συλλέγονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και θα χρησιμοποιούνται μόνο για την βελτιώση του προϊόντος.

Εκπρόσωπος της καμπάνιας Commercial-Free Childhood, μιλώντας στην Guardian τόνισε πως τα παιδιά θα μιλούν σε μια εταιρία κολοσσό που μοναδικό στόχο έχει το κέρδος.Πηγή: Κωδικό όνομα: Hello Barbie - Θα παρακολουθεί τα παιδιά μέσω... Wi Fi [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/196165/kodiko-onoma-hello-barbie-tha-parakoloythei-ta-paidia-meso-wi-fi-eikones#ixzz3UJ3Icxfm


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ