Ντοσεβί: «Ονειρεύομαι το Champions League»

Σε αφρικανική ιστοσελίδα μίλησε ο Ματιέ Ντοσεβί που αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας του Τόγκο.
 
Ο ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για όσα έχει βιώσει στην πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα.
 
«Είναι αρκετά καλή. Χρειάζεται λίγος χρόνος γιατί τα πράγματα είναι διαφορετικά από την Γαλλία σε πολλούς τομείς, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μια καλή πρώτη σεζόν. Ελπίζω ότι στο τέλος θα αναδειχτούμε πρωταθλητές Ελλάδας και θα κερδίσουμε το Κύπελλο. Θα είναι σημαντικό για την ομάδα και τους οπαδούς. Μετανιώνω μόνο που δεν μπόρεσα να παίξω στο Champions League αυτή τη σεζόν».
 
-Γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό μετά την αποχώρησή σου από τη Βαλενσιέν;
 
«Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αναγνωρίσιμη στην Ευρώπη. Με βοηθάει στο να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο δεν μου είχε συμβεί ποτέ από τότε που έγινα επαγγελματίας. Ήμουν πάντα σε ομάδες που πάλευαν να παραμείνουν στην κατηγορία. Και τέλος, θα μου επιτρέψει να παίξω στο Champions League, κάτι το οποίο δεν είναι και λίγο. Στο φετινό δεν ήμουν, ελπίζω να είμαι στο επόμενο».
 
-Ποια είναι η άποψή σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
 
«Το επίπεδο είναι καλό, έστω και αν ξεχωρίζουν 3-4 ομάδες. Αυτό που λείπει περισσότερο, είναι τα μεγάλα γήπεδα, καθώς παίζουμε σε στάδια 5 ή 10 χιλιάδων θέσεων το μεγαλύτερο. Δεν σου δίνει κίνητρο αυτό. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει το δικό μας γήπεδο, που είναι ένα από τα καλύτερα, ενώ η ατμόσφαιρα επίσης είναι καλή. Το γήπεδο είναι γεμάτο σχεδόν σε κάθε παιχνίδι».
 
-Πέρασαν δύο εβδομάδες από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία. Πώς έζησες αυτή την αναμέτρηση;
 
«Ήταν πολύ καυτή ατμόσφαιρα και αυτό που είναι λυπηρό, είναι πως η χρήση φωτοβολίδων είναι συνηθισμένη στα γήπεδα και σε ντέρμπι σαν και αυτό, γρήγορα η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Αντικείμενα και βλήματα οποιουδήποτε είδους εκτοξεύονται στους αντίπαλους πάγκους και τα επεισόδια μπορούν να κλιμακωθούν. Ελπίζω σε αυτό το σημείο, οι ελληνικές αρχές να λάβουν δράση και να αλλάξουν τα πράγματα πριν έχουμε δράματα».
 
-Δεν συμπεριλήφθηκες στη λίστα του Champions League. Σε απογοήτευσε αυτό;
 
«Ναι, ήταν μεγάλη απογοήτευση, ειδικά από τη στιγμή που ο προπονητής δεν μου είπε κάτι πριν. Για μένα ήταν αυτονόητο πως θα βρισκόμουν στη λίστα. Αλλά τώρα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ωρίμασα κάπως περισσότερο. Ελπίζω να είμαι στην επόμενη».
 

Σχετικά άρθρα