Αφού δεν αξιοποιείται ο Κλάους

Νέα απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ και πάλι εντός έδρας. Και ο προβληματισμός γίνεται ακόμη πιο έντονος, αφού η ομάδα αδυνατεί να βρει λύσεις που θα την βοηθήσουν να πάρει νίκες που είναι απαραίτητες για την συνέχεια.
Υπήρξαν και θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, υπήρξαν και αρνητικά. Για παράδειγμα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα, η ομάδα λειτούργησε καλύτερα αμυντικά, δεν δέχθηκε φάσεις, ήταν αισθητά βελτιωμένη η αμυντική λειτουργία. Όμως, επιθετικά, δεν μπόρεσε να βάλει ένα γκόλ. Ναι, ευκαιρίες χάθηκαν, ναι δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη, όμως υπήρξαν αισθητές αδυναμίες στην επιθετική γραμμή. Και αυτό οφείλεται και στην απόφαση του Αγγελου Αναστασιάδη να βάζει τον Στέφανο Αθανασιάδη στο αριστερό άκρο με την προοπτική βεβαίως να συγκλίνει προς το κέντρο της επίθεσης, όταν βγαίνει μπροστά ο ΠΑΟΚ.
Όμως, ο τρόπος που επιλέγεται να αγωνιστεί ο Αθανασιάδης, αχρηστεύει την εκτελεστική δεινότητα του πρώτου σκόρερ του ΠΑΟΚ. Και όταν ο κλασικός σου επιθετικός παίζει περισσότερο σε άλλες θέσεις παρά σε αυτήν που κατ’ εξοχήν αποδίδει αποτελεσματικά γιατί έχει την απίστευτη ικανότητα στο σκοράρισμα, εκεί χάνει ασφαλώς η ομάδα.
Από την στιγμή που δεν αποκτήθηκε αριστερό εξτρέμ σε δύο μεταγραφικές περιόδους και ο Αναστασιάδης προφανέστατα δεν εμπιστεύεται άλλον παίκτη για αυτήν την θέση, επιλέγει τον Κλάους, αλλά χάνει στην εκτελεστική δεινότητα και στις κινήσεις που θα έχει ο Αθανασιάδης μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Είναι ένα σημείο που κατά την γνώμη μου, είναι «κλειδί» για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Γιατί με εξαίρεση το μάτς της Λεωφόρου, όπου ο Κλάους επίσης έπαιξε αριστερά και συνέκλινε προς το κέντρο, πετυχαίνοντας ένα γκολ και χάνοντας μια σπάνια ευκαιρία, σε άλλα παιχνίδια δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο. Δεν είμαι προπονητής, ο Αναστασιάδης έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, αλλά θεωρώ ότι αδικεί με αυτή την επιλογή την συνολική προσπάθεια της ομάδας για να έρθει πιο εύκολα το γκόλ, ακόμη και από μία φάση που δεν θα είναι κλασική.
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επειγόντως νίκη. Είναι απαραίτητο για την ψυχολογία της ομάδας, για τους παίκτες, για τον προπονητή. Τα απανωτά αρνητικά αποτελέσματα έχουν δημιουργήσει ένα πολύ βαρύ κλίμα, το οποίο για να αλλάξει, θα χρειαστεί, πολύ μεγάλη προσπάθεια.

Σχετικά άρθρα