Δεν χαρίστηκε στον ΟΦΗ η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία να κάμψει την αντίσταση του ΟΦΗ και επικράτησε με 4-1, παρά το γεγονός ότι έχασε δύο πέναλτι στο ματς. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Ηρακλείου μετά την αποβολή του Ροβίθη στο 41′.

Α’ Ημίχρονο

Η Κέρκυρα άσκησε πίεση από νωρίς στους Κρητικού και μετά από ορισμένες καλές στιγμές με πρωταγωνιστές τους Γκόμες, Μανωλά και Καϊκούτ, οι “Φαίακες” κέρδισαν πέναλτι στο 21′ από ανατροπή του Κόντου από τον Λαμπρόπουλο. Ο Γκόμες εκτέλεσε, ο Λόρια απέκρουσε, όμως ο Κόντος πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο 24′, οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Γκαζαριάν από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Λόρια.

Στο 31′ ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, με τον Μακρή να ανατρέπεται από τον Βενέτη στην περιοχή. Ο Τζορτζ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κουτζαβασίλη για το 1-1.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Ροβίθης ανέτρεψε τον Κόντο στην περιοχή και ο Καλογερόπουλος καταλόγισε και πάλι πέναλτι για την Κέρκυρα αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον παίκτη των Κρητικών.

Ο Καϊκούτ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λόρια απέκρουσε με το αριστερό χέρι, στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει και στο αριστερό δοκάρι. Το 1-1 παρέμεινε τελικά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Β’ Ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα ήταν καταιγιστική.

Στο 55′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αξιοποιήσουν μία από τις πολλές ευκαιρίες που είχαν με τον Ανδρεόπουλο να πλασάρει τον Λόρια στην κλειστή του γωνία για το 2-1.

Στο 58′ καταλογίστηκε το τέταρτο πέναλτι του αγώνα και τρίτο υπέρ της Κέρκυρας, όταν ο Καϊκούτ ανατράπηκε από τον Κάλαϊτζιτς, με τον Κόντο αυτή τη φορά να παίρνει τη μπάλα εκτελώντας εύστοχα στην αριστερή γωνία του Λόρια για το 3-1.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 72ο λεπτό, όταν ο Γκόμες βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα που έγινε από δεξιά και πλάσαρε στην κίνηση τον Λόρια, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γεωργιανού τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Καϊκούτ, Γκαζαριάν (76′ Κρητικός), Γκόμες, Καρντόζο (69′ Γεωργακόπουλος), Μαρκόφσκι (60′ Λεάλ), Κόντος, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος

ΟΦΗ: Λόρια, Μανιδάκης, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ (46′ Φαζός), Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Μακρής

Σχετικά άρθρα